Suma echivalentă cu 10.000 de euro a ales să o plătească în monede mici, încărcate în 13 saci de pânză, cu o greutate totală de 890 de kilograme.

Bărbatul a ajuns la tribunalul din centrul insulei Java cu o mică camionetă în care încărcase sacii şi cu ajutorul a doi prieteni şi a unei roabe a făcut mai multe drumuri între parcare şi sala de judecată pentru a aduce în faţa instanţei întreaga sumă, potrivit b1.ro

Litigiul viza valoarea despăgubirilor – incluzând pensia alimentară – pe care bărbatul trebuia să o plătească după nouă ani de separare de soţia sa, cu care are doi copii. El a fost iniţial condamnat la plata de 43 de milioane de rupii (2.590 de euro), însă fosta lui soţie a făcut apel şi a obţinut în final suma de 178 de milioane de rupii (10.730 euro).

Nemulţumit de decizie, bărbatul a decis să plătească 153 de milioane de rupii (9.220 euro) în monede de 1.000 de rupii (0,06 euro), iar restul în bancnote.

Mai mult, în instanţă, bărbatul a fost la un pas să se încaiere cu avocatul femeii, care a refuzat să numere suma, acuzându-l că doreşte să îşi umilească deliberat fosta nevastă, care a acceptat, totuşi, banii.

Bărbatul, plătit cu un salariu mic în calitate de funcţionar public, a declarat că a trebuit să ceară bani la prieteni pentru a strânge toată suma.

Preşedintele tribunalului a solicitat angajaţilor să numere monedele, ceea ce va dura o săptămână.