Pare că organizaţiile extremiste criminale vor să mute în Europa ororile din zonele controlate de grupările teroriste. Este o perspectivă abominabilă.  Situaţia poate provoca, mai departe, un război pervers devastator pentru Europa.

Barbariile comise de teroriştii islamişti în ţări din Orientul Mijlociu şi Africa, unde decapitarea şi genocidul sunt la ordinea zilei, sunt subiecte care apar zilnic pe fluxurile agenţiilor de presă.

Până acum, lumea civilizată nu a găsit soluţii eficiente pentru a stopa vărsarea de sânge şi atrocităţile din zonele de conflict.  

Ba chiar, dacă privim din avion situaţia, pare că soluţiile aplicate au produs o intensificare a sălbăticiei cu care se comit atrocităţi în zonele de conflict. Statul taliban, desfiinţat de intervenţiile militare de după 11 septembrie, era acuzat de acte care acum par nevinovate în comparaţie cu infernul produs de exremiştii ISIS care măcelăresc comunităţi întregi în moduri de o barbarie fără limite.

Operaţiunile din Belgia ne arată că grupările teroriste vor să transfere în Europa aceste atrocităţi.

Săptămâna aceasta planurile lor au fost dejucate de autorităţile din Belgia. Autorităţile franceze nu au putut însă să oprească masacrul de la Charlie Hebdo. Crimele comise de terorişti, în Franţa, au generat reacţii care sunt la fel de periculoase ca intenţiile teroriştilor. Te întrebi cu groază ce reacţie avea Europa, dacă apăreau înregistrări video cu decapitări executate în inima continentului?

Oroarea pe care extremiştii islamişti vor să o aducă în Europa reprezintă doar o jumătate a viitorului sinistru care ne pândeşte, dacă autorităţile competente nu găsesc soluţii inteligente pentru a dejuca orice plan terorist. Marele risc este ca atacurile criminale ale extremiştilor islamişti să provoace acte la fel de odioase din partea grupărilor extremiste tot mai vocale care deja transmit mesaje îngrijorătoare.

Au apărut şi la Timişoara mesaje extrem de periculoase. Corespondentul EVZ din Timişoara a relatat săptămâna aceasta că pe clădiri a apărut mesajul ”ISLAM OUT!”. Poate că cei care au făcut asta nu au prea multă minte sau nu au intenţii criminale, însă gestul lor e exrem de periculos, pentru că incită la ură ca răspuns pentru ura pe care extremiştii islamişti o propagă.

Astfel de acte pot determina o stare generală de spirit cu potenţial exploziv.

Declanşarea unei avalanşe a urii care să aprindă Europa este marele pericol care ne pândeşte în următorii ani. Avalanşa urii poate provoca un război aşa cum nimeni nu îşi putea imagina până acum.