Evenimentul Zilei > Actualitate > Ravagii făcute de musulmani la un templu hindus din Pakistan. O decizie a justiției i-a înfuriat pe atacatori
Ravagii făcute de musulmani la un templu hindus din Pakistan. O decizie a justiției i-a înfuriat pe atacatori

Ravagii făcute de musulmani la un templu hindus din Pakistan. O decizie a justiției i-a înfuriat pe atacatori

Mai mulți musulmani au făcut pagube serioase la un templu hindus din Pakistan, nemulțumiți de hotărârea luată în justiție, în privința unui băiat de 8 ani.

Mai mulți bărbați musulmani sunt în centrul unui scandal, după ce au vandalizat un templu hindus aflat în centrul Pakistanului. Scopul acestei acțiuni extreme a fost acela de-a protesta împotriva unei decizii a justiţiei de a pune în libertate un băiat de opt ani pe care ei îl acuzau de blasfemie.

Templu hindus, vandalizat de musulmanii nemulțumiți din cauza unei decizii pronunțate de o instanță din Pakistan

Autorităţile din oraşul Rahim Yar Khan, din provincia centrală Punjab, au cerut intervenţia forţelor de securitate pentru a apăra minoritatea hindusă, din cauza escaladării tensiunilor, a menţionat comandantul poliţiei locale, Asad Sarfraz.

Zeci de bărbaţi furioşi, unii înarmaţi cu drugi de fier, au luat cu asalt templul Gnesh, i-au smuls uşile, i-au spart geamurile şi au distrus statui ale unor zeităţi hinduse, în atacul care a scos în evidenţă suferinţele minorităţilor religioase din Pakistan, a cărui populaţie este în proporţie de peste 95% musulmană, conform Agerpres.

În incidentul din Punjab, musulmanii s-au enervat foarte tare după ce un tribunal local a decis să elibereze un băiat de 8 ani acuzat de blasfemie, faptă care conform legislaţiei pakistaneze este pasibilă de pedeapsa cu moartea. Băiatul este însă prea tânăr pentru a intra sub incidenţa legii privind blasfemia, a explicat Sarfraz.

Libertățile religioase sunt încălcate frecvent în această țară

Tot în această țară, zilele trecute, un grup de atacatori au distrus minaretele unui lăcaş al comunităţii Ahmadiyya, ai cărei membri se consideră musulmani, dar au fost declaraţi nemusulmani de Constituţia pakistaneză, în anii 1970.

Pakistanul a fost plasat recent de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii (SUA) pe lista ţărilor unde este încălcată libertatea religioasă, decizia respinsă de Islamabad ca fiind părtinitoare. Conform mai multor rapoarte oficiale ale unor foruri globale pentru drepturile omului, minorităţile religioase din Pakistan se confruntă cu persecuţii sistematice, mariaje forţate şi convertirea tinerelor.