„Aveți o teorie infantilă cum că George Soros a infestat România. Această teorie vine de la Alianța Noastră, de la PRU. În mod inconștient sunteți un agent al lui Putin. Intoxicaţi acest platou. Sînteţi agentul lui Putin”!, l-a acuzat atunci fostul ministru pe Florin Zamfirescu, care doar își exprimase opinia că „Soros a infestat Europa şi România”, referindu-se la puzderia de ONG-uri finanţate de miliardarul american.

O explicație pentru reacția lui Alexandrescu din dezbaterea susținută la Antena 3, o aduc jurnaliștii de la cotidianul.ro. Aceștia scriu că soția fostului ministru, Raluca Alexandrescu ar fi beneficiat ani la rând de finanțări din partea "Open Society Institute", fundație ce i-a asigurat deplasări la Budapesta, pe meleagurile natale ale lui Soros: în 2003, ca TP Fellow dans le Civic Education Project și în 2004, ca AFP Fellow, aupres de HESP.

Informația, de altfel, este la îndemână chiar în CV-ul Ralucăi Alexandrescu, document de unde putem afla și că aceasta era, în aceeași perioadă doctorand al Universităţii din Bologna între 2003-2007, doctorand al Universităţii din Bucureşti între 2002-2008 și asistent la Facultatea de Ştiinţe politice a Universităţii din Bucureşti în 2003.

Tot potrivit informațiilor din CV-ul soției lui Vlad Alexandrescu, aflăm că Raluca Alexandrescu este membru al Colegiului „Noua Europă”, patronat de Andrei Pleşu şi este colaborator al revistelor „Dilema veche”, condusă de acelaşi Andrei Pleşu, şi „22”, editată de „Grupul de Dialog Social” (GDS), unde soţul ei, Vlad Alexandrescu, face parte din Colegiul Director. „GDS” a fost înfiinţat în 1989 de către Silviu Brucan cu finanţare de la Fundaţia George Soros, scrie cotidianul.ro