Evenimentul Zilei > Actualitate > Raed Arafat a făcut primele declarații despre proteste. Anunț important pentru românii din stradă
Raed Arafat a făcut primele declarații despre proteste. Anunț important pentru românii din stradă

Raed Arafat a făcut primele declarații despre proteste. Anunț important pentru românii din stradă

Secretarul de stat Raed Arafat a lansat un avertisment pentru românii care ies de zile întregi în stradă pentru a contesta noul val de restricții impuse de oficiali.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, s-a referit în premieră  la protestele împotriva restricțiilor, prezente în toată țara în ultimele  zile.

„Nu s-a pus problema să relaxăm din cauza protestelor”

„Este de înțeles de ce protestează o parte din lume. Este acest sentiment că nu mai putem, că nu mai merge, de ce măsurile continuă și nu s-a rezolvat problema. E foarte greu să  explici la oameni de fapt comportamentul unor astfel de patogeni, cum se comportă, cum este situația”. Șeful DSU a explicat însă că există și foarte multă lume care acum nu vorbește, care urmează recomandările sanitare „și care o să vină sa ne întrebe: de ce nu ați făcut nimic să preveniți situația la care am ajuns?”.

„Nu s-a pus problema să relaxăm din cauza protestelor. Proteste au fost și în alte țări și ați văzut că și în celelalte țări măsurile lor au continuat”, a mai explicat secretarul de stat, căruia manifestanții i-au cerut în mod repetat demisia.

Arafat: „Foarte multă lume care acuma nu vorbește o să aibă întrebarea pe buze: de ce n-ați luat măsuri?”

Acesta a făcut referiri și la importanța campaniei naționale de imunizare. „Vaccinarea va scurta durata pandemiei, că dacă nu era vaccinarea, cu siguranță pandemia asta ar fi durat mult mai mult. Chiar dacă iese lumea, înțelegem, li se explică, acolo unde se poate ajuta se ajută, dar în același timp nici nu poți risca să rămâi fără nicio măsură.

Pentru că în momentul în care o să vedem că se umple terapia intensivă, se umple unitatea de primiri urgențe, după care bolnavul nu o să mai aibă unde să intre în spital. Cu siguranță foarte multă lume care acuma nu vorbește o să aibă întrebarea pe buze: dar voi ce-ați făcut până acuma și de ce n-ați luat măsuri?”, a subliniat șeful DSU, care zilele trecute a părut deranjat de întrebările jurnaliștilor referitoare la recentele proteste.

Demnitarul a atras atenția că protestatarii trebuie să țină cont și de vocea tăcută a celor care sunt de acord cu măsurile de protecție. „Adică noi nu putem să vedem numai o voce care acuma vine și îți spune: să nu luați măsuri, că nu mai vrem măsuri, nu mai vrem mască, nu mai vrem nimic, și să neglijăm faptul că e foarte multă lume care știe care e situația, care așteaptă să se vaccineze, care dorește să iasă din această situație, dar făcând-o, să zicem, conform recomandărilor sanitare și care o să vină să ne întrebe: de ce nu ați făcut nimic să preveniți situația la care am ajuns? Deci aici este balanța la care trebuie să ajungem și să luăm în considerare părerea experților”, a mai precizat Raed Arafat la  la TVR,

Citește și: Evz Play: păpușarii din spatele protestelor. Rușii, AUR și Șoșoacă