Jurnalistul Radu Tudor consideră că Ludovic Orban se comportă ca și cum nu ar fi implicat în guvernare și comentează ca un chibiț de pe margine. Aceasta, în condițiile în care este (încă) președintele PNL.

Într-un text publicat pe blogul personal, Radu Tudor face o serie de observații pe tema ieșirilor publice ale lui Orban. Aflat în campanie electorală pentru alegerile interne, liderul principalului partid de guvernământ, critică acțiunea de vaccinare, ca și cum nu ar fi implicat direct.

„Aflat la guvernare și în fruntea celui mai important partid al coaliției, preşedintele PNL, Ludovic Orban constată singur că nu a făcut ce trebuie pentru că vaccinarea să decurgă mai bine în România. El consideră că actuala campanie de vaccinare împotriva COVID-19 trebuie adaptată în funcţie de caracteristicile fiecărei zone locale, astfel încât numărul celor care se imunizează să crească, în special în localităţile urbane mici şi în mediul rural”, a scris Radu Tudor pe blogul său.

Declarațiile lui Ludovic Orban de la Reșița

Comentariile sale vin în contextul unor declarații făcute ce Ludovic Orban la Reșița, în campania de alegeri interne. Acesta a spus că trebuie mărit numărul de caravane mobile de vaccinare. Mai mult, a comentat Orban, este nevoie ca toți factorii de influență din comunități să participe la această campanie de vaccinare.

«În materie de campanie de vaccinare e loc de mai bine. În mediul urban mare ne-am mişcât bine, dar în urbanul mic şi mediul rural trebuie să mărim numărul de caravane mobile, să facem o popularizare mai bună, să implicăm toţi factorii de influenţă din comunităţile locale – primari, preoţi, medici, cadre didactice, că atunci când ajunge caravana lumea să vină să se vaccineze în număr foarte mare.

Odată cu venirea sezonului cald şi cu vacanţa, a scăzut interesul pentru vaccinare şi că urmare a scăderii numărului de cazuri există aşa o senzaţie de uşurare din partea multora care zic că se vaccinează, dar mai încolo. (…)

Cred că această campanie de vaccinare trebuie să se deruleze în continuare cu şi mai mare energie, cu o adaptare permanentă la caracteristicile comunităţilor locale. Cu cât rată de vaccinare va fi mai mare, cu atât şansa de a avea un impact mare, în valul patru al pandemiei, se va diminua», a afirmat Orban la Reşita, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

Orban avea obligația să se implice în campania de vaccinare

Aceste observații, susține Radu Tudor în comentariul de pe blog pot fi făcute de un observator care privește de pe margine. În ce-l privește pe Ludovic Orban, acesta ar fi trebuit să vorbească despre campania de vaccinare încă de acum câteva luni. Atunci când se punea la cale strategia de imunizare.

„Aceste constatări, demne de un observator de pe margine, trebuiau făcute acum câteva luni de Ludovic Orban, care se complace într-o letargie periculoasă pentru România când vine vorba de teme strategice: energie, pandemie-vaccinare, infrastructură, ajutor pentru agenții economici loviți de restricții, etc.”, a mai comentat Radu Tudor, pe blogul personal.