Evenimentul Zilei > Actualitate > Radu Moraru face DEZVĂLUIRI INCREDIBILE: „O structură paramilitară „Doi şi-un sfert” a ocupat Naşul TV”
Radu Moraru face DEZVĂLUIRI INCREDIBILE: „O structură paramilitară „Doi şi-un sfert” a ocupat Naşul TV”

Radu Moraru face DEZVĂLUIRI INCREDIBILE: „O structură paramilitară „Doi şi-un sfert” a ocupat Naşul TV”

Radu Moraru a oferit detalii surprinzătoare despre ce se petrece în aceste momente la Nașul TV și de ce a fost nevoit zile trecute să între în studioul televiziunii, printre potițiștii care încercau să îl oprească.

Realizatorul TV a oferit un interviu pentru site-ul Stareapresei.ro în care explică situația televiziunii și cum s-a ajuns în această situația.  „Este vorba despre o structură care din 2013 sabotează televiziunea, pe mine personal, familia mea. Este structură paramilitară din „Doi şi-un sfert”. Foşti şi actuali.

Unii activi, unii pensionari. Am ţinut AGA ordinară, în calitate de preşedinte al CA. EI au făcut o AGA paralelă. El şi cu o avocată şi cu bunul meu prieten, care între timp a devenit marele meu duşman, au făcut AGA pe stradă şi, prin relaţiile pe care le au la Registrul Comerţului, au depus acea (n.n.: hotărîre) AGA de nu ştiu câte ori.

Eu am depus-o o singură dată, după AGA făcută de mine legal, ca preşedinte al CA. AGA mea s-a publicat şi în Monitorul Oficial. AGA lor nu. Dar au depus-o de atâtea ori, încât la un moment dat au găsit o breşă, în august, când eram toţi plecaţi în concediu. Am câştigat de vreo trei – patru – cinci ori. O dată nu m-am dus eu. Judecătoarea „lor” spune că nu a verificat legalitatea actelor depuse. Sunt portiţe lăsate special. Asta este tehnica: te duci de câte ori este nevoie până trece o hotărâre AGA „a noastră”, spune Radu Moraru. 

Ce se petrece de fapt?

Radu Moraru a povestit cum a început să se rupă Nașul TV: „Vorbim despre un plan conceput şi lansat pe 29 şi 30 decembrie, chiar de Revelionul 2016. Este un plande a pune mâna pe Naşul TV, de fapt pe Consiiul de Administraţie al televiziunii, unde eu sunt acţionar majoritar. Este a doua oară în istoria televiziunii când e folosit un om dinăuntru, un acţionar minoritar, aşa cum s-a întâmplat şi în 2014.

Prima dată a fost vorba despre cel mai bun prieten al meu, care în august 2014 s-a hotărât să închidă televiziunea neplătind o amendă CNA. Era şi producător, şi director general.

este cel care a cumpărat acţiunile de la bunul meu prieten, pe care l-am dat afară din televiziune, din poziţia de conducere. Paul Alexandru Moraru, de când a cumpărat acţiunile, nu a făcut decât să saboteze televiziunea şi să mă sape pe mine pe la spate, încercând să-mi dinamiteze toate proiectele. Şi personale, şi profesionale, şi cele legate de Naşul TV. (n.n.: pentru) Tot ce spun am probe”, a mai spus Radu Moraru. 

„Mari pucişti” au fugit

Realizatorul TV a vorbit și despre incidentul cu poliția din studio. „Noi nu am intrat cu forţa. Pur şi simplu, ne-am dus să ne facem emisiunile. Nu putem să intrăm cu forţa în casa noastră. Când te duci acasă, nu poţi fi acuzat că ţi-ai spart casa. „Marii pucişti”au fugit, n-au avut curajul să dea ochii cu noi”, spune Moraru. 

Știre intițială 

„Nașul" Radu Moraru a rămas fără toate funcțiile pe care le avea la postul Nașul TV în urma unei decizii a Adunării Generale a Acționarilor. Moraru a contestat în instanță hotărârea GA și a obținut o primă victorie. Potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, Tribunalul București a decis, vineri:  „Suspenda executarea hotararii AGOA din data de 2.06.2017 a SC NASUL, PRIETENII DE PRETUTINDENI SI ASOCIATII SA pana la solutionarea dosarului nr. 40131-3-2017, avand ca obiect cererea de anulare a hotararii AGOA din data de 02.06.2017. Executorie. Cu apel in termen de 5 de zile de la comunicare.”