„Am făcut o foarte bună primă repriză în care ne-am creat câteva ocazii, dar, din păcate, deciziile de ultim moment au fost neinspirate la finalizare.

Vreau să-i felicit pe băieţi pentru atitudinea arătată, pentru că veneam după două înfrângeri foarte grele. Ei au încercat şi au făcut tot posibilul să aplice ce am discutat. Din păcate rezultatul este unul negativ, nu speram într-o înfrângere nici eu, nici jucătorii, la cum s-a derulat antrenamentul de ieri şi încălzirea de azi.

Din păcate, trebuie să acceptăm şi această a treia înfrângere, dar mă mulţumeşte jocul, în unele momente a fost unul bun”, a afirmat Rădoi.

„La faza ofensivă, în ultimii 25-30 de metri, părem neinspiraţi. Nu le pot spune jucătorilor care ajung în anumite situaţii să dribleze numai pe dreapta sau numai pe stânga. Ţine de inspiraţia lor şi de situaţie, pentru că poate vin după un sprint de 30 de metri. Noi în momentul de faţă suntem mulţumiţi că ajungem cu mingea acolo pentru că nu ne-am creat ocazii în celelalte două partide (n.r. – cu Islanda şi Norvegia)”, a adăugat el.

Spectacol și joc ofensiv!

„Eu spun acum, aşa cum am spus şi conducerii federaţiei, nu o să ne schimbăm principiile atâta timp cât vom fi aici. Când FRF va decide să nu mai fim aici, atunci cine va veni va decide strategia şi filosofia.

În momentul de faţă noi asta cerem jucătorilor şi asta încercăm să jucăm. Când vrei să joci sus, să faci presing, să joci spectaculos, îţi asumi nişte riscuri. Nu vreau să vin acum să spun că s-a accidentat X, Y, Z, a plouat, a bătut vântul.

Nu, când e de asumat, ne asumăm. Dar nu înseamnă că dacă am venit, imediat, după 3-4-5 partide putem fi ca Barcelona. Nu, e nevoie de timp… atât timp cât vom fi noi aici. Nu sunt de părere să sacrificăm spectacolul pentru puncte”, a menţionat selecţionerul.

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativei Austriei cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seara, pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti, în Grupa 1 din Liga B a Ligii Naţiunilor la fotbal. România a suferit a treia înfrângere consecutivă, după cea cu Islanda (scor 2-1) din 8 octombrie şi cea cu Norvegia (scor 4-0) din 11 octombrie.

Prima reprezentativă va juca ultimele meciuri din Liga Naţiunilor luna viitoare, pe 15 noiembrie la Bucureşti cu Norvegia, iar pe 18 noiembrie la Belfast cu Irlanda de Nord, scrie Agerpres.