Evenimentul Zilei > International > Putin, asaltat de o femeie: „Vă rog să-mi spuneţi dacă este posibil să trăieşti cu 10.800 de ruble pe lună” Video cu răspunsul în articol
Putin, asaltat de o femeie: „Vă rog să-mi spuneţi dacă este posibil să trăieşti cu 10.800 de ruble pe lună” Video cu răspunsul în articol

Putin, asaltat de o femeie: „Vă rog să-mi spuneţi dacă este posibil să trăieşti cu 10.800 de ruble pe lună” Video cu răspunsul în articol

Iată ce se se poate întâmpla când Putin se hazardează să facă o baie de mulţime. Preşedintele rus a fost oprit de o femeie care l-a luat la întrebări. Un incident rar şi rapid gestionat de comunicatorii Kremlinului.

Scena este realmente inedită.  În timp ce Vladimir Putin părăsea cimitirul din Sankt Petersburg după ce a depus o coroană pe mormântul fostului său mentor, fost primar al oraşului, Anatoli Sobciak, o femeie îmbrăcată ponosit îi strigă: „Vă rog să-mi spuneţi dacă este posibil să trăiţi cu 10.800 de ruble (152 euro) pe lună!?”.

Putin se opreşte şi îi spune cu glas încet: „Cred că este foarte dificil”.

Femeia continuă: „Îmi imaginez că salariul dvs. este în jur de 800.000 de ruble”.

Putin: „Da, dar alţii din ţară câştigă mai mult. Preşedintele nu are cel mai are salariu”

„Ştiţi cât costă să mergeţi la cumpărături o dată pe zi?”, insistă femeia. Dezorientat, Putin evocă existenţa unui venit minim. „Doar între 1.000 şi 3.000 de ruble pentru mamele care cresc copii”..

Putin: „Ai dreptate, avem încă o mulţime de probleme sociale”.

Interlocutoarea sa insistă: „De ce nu le rezolvi?”.

„Suntem într-un proces de soluţionare, nu disperaţi”, a răspuns preşedintele.

 

Schimbul de replici a durat 3 minute, dar contrastează evident cu întrebările alese cu care Putin se confruntă în emisiunea Linia Directă, emisiune de întâlnire anuală cu concetăţenii săi. Acest episod este cu atât mai surprinzător cu cât şeful Kremlinului nu se angajează niciodată în băi mulţime.

Pentru un cetăţean – se spune special ales – care a făcut un selfie cu Putin, s-a făcut dreptate: însoţitorii săi i-au livrat rapid un coş cu ulei, unt, biscuiţi şi pâine intermediară. I-au promis de asemenea renovarea apartamentului şi l-au asigurat ca va avea un loc de muncă plătit cu 20.000 de ruble pe lună. Un angajament doar. Nu este încă realitate, potrivit celor relatate de Le Point.