Prin competiția online, Putin își propune să găsească cele mai potrivite nume pentru o rachetă de croazieră cu rază de acțiune nelimitată, o dronă subacvatică și un nou tip de armă cu laser. 

„Cei interesați de echipamentul militar sunt bineveniți să sugereze nume pentru noile arme”, a anunțat președintele rus într-o adresă către Adunarea Federală.

Fanii loiali s-au grăbit să participe la concurs, venind cu propuneri pe pagina de Facebook a Ministerului rus de Apărare, care mai de care mai interesante, printre care unele cu nume patriotice, precum „Palmyra,” ”Slavyanka,” sau „Mâna Kremlinului”. Alții au lansat propuneri amuzante ca „Agentul de pace”, „Bumerangul” sau „La Revedere America”.

Totuși, una dintre cele mai bine primite propuneri a fost cea a editorului șef de la agenția de presă pro-Kremlin, Russia Today, care a propus ca racheta de croazieră să se numească „Volodya”, o prescurtare a numelui președintelui rus, Vladimir Putin.

„Este deopotrivă un nume rusesc, politicos, amuzant și cu substrat”, a comentat editorul-șef al RT pe contul său de Twitter.

 

Citește și: