Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a propus Dumei de Stat candidatura șefului Serviciul Federal Fiscal al Rusiei, Mihail Mișustin, pentru funcția de premier, a anunțat, miercuri, serviciul de presă al Kremlinului. ”Președintele Vladimir Putin a avut o întrevedere cu Mihail Mișustin în cadrul căreia i-a propus să ocupe funcția de șef al guvernului. După ce i-a primit acceptul, a înaintat Dumei de Stat candidatura lui Mișustin pentru funcția de prim-ministru”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale, citat de Sputnik.md.

Cine este Mișuastin

Înainte de a prelua conducerea Discului rus, în 2010, Mihail Mișustin, în prezent în vârstă de 63 de ani, a condus un holding financiar, partener cu Deutsche Bank. De asemenea, el a mai  deținut diverse funcții în agenții controlate de Ministerul Finanțelor. A fost viceministru al Federației Ruse pentru taxe și impozite, șef al Agenției Federale a Cadastrelor Imobiliare (Rosnedvizhimost) ca parte a Ministerului Dezvoltării Economice a Federației Ruse și șef al Agenției Federale pentru Gestionarea Zonelor Economice Speciale.
El este absolvent al Universității Tehnologice de Stat din Moscova „Stankin”.

Criză la Moscova înaintea schimbării Constituției

Guvernul Federației Ruse a demisionat miercuri, în bloc, decizia venind imediat după  discursul președintelui Vladimir Putin în fața Parlamentului. Demisia guvernului a fost anunțată de premierul Dimitri Medvedev. Potrivit acestuia, guvernul ”a demisionat în forma sa actuală” pentru ca Putin să poată lua ”toate măsurile necesare”.

În timpul discursului său, Putin a anunțat că intenţionează să modifice Constituția țării, în sensul de a conferi Parlamentului puteri sporite, printre care aceea că legislativul îi va desemna în viitor pe şeful guvernului şi pe principalii miniştri.

Sursa foto: Kremlin.ru