Scandalul nu a lipsit nici dim Comisia de muncă, acolo unde, inițial, PSD fusese de acord cu un amendament al UDMR, iar după o pauză de consultări l-au respins, acum liderul UDMR, Kelemen Hunor, arată că UDMR va merge până la capăt cu amendamentul privind persoanele cu dizabilități și este chiar posibil ca deputații formațiunii să nu voteze Legea pensiilor.

„Trebuie să spunem cel puțin două lucrurui. Legea pensiilor e o lege mai bună decât legea actuală, dar trebuie tratată mai serios problema persoanelor cu dizabilități. Noi am introdus un amendament și în Comisie s-a votat amendamentul nostru, iar după pauză l-au respins Nu se poate.

Aceste persoane trebuie să se regăsească în sistem, este cererea noastră. În acest moment se discută și se va discuta în continuare și eu sper că se va găsi o soluție. Amendamentul există și noi îl vom susține și când ajunge în plen.

Mai mult nu pot să spun, până când nu se votează, să vedem ce se întâmplă cu acest amendament. Noi am avut vreo 6-7 amendamente, nu știu de ce au fost respinse, e o procedură ce nu trebuie să devină o cutumă, reluarea votului.

Din punctul nostru de vedere nu trebuie să devină o cutumă ca dacă pierzi la un vot să revi peste 10 minute cu reluarea votului, doar pentru că nu ți-a convenit rezultatul”, a declarat Kelemen Hunor.