Evenimentul Zilei > Politica > Se CLATINĂ Coaliția PSD-ALDE? Mesaj TRANȘANT despre amnistie și grațiere: „Vine în beneficiul securiștilor și a celor care au făcut aceste abuzuri”
Se CLATINĂ Coaliția PSD-ALDE? Mesaj TRANȘANT despre amnistie și grațiere: „Vine în beneficiul securiștilor și a celor care au făcut aceste abuzuri”

Se CLATINĂ Coaliția PSD-ALDE? Mesaj TRANȘANT despre amnistie și grațiere: „Vine în beneficiul securiștilor și a celor care au făcut aceste abuzuri”

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a declarat, luni seară, că este nevoie de o discuție serioasă privind ordonanța de amnistie și grațiere.

„Aș vrea să avem o discuție foarte serioasă, despre dreptate și nedreptate. Această OUG de amnistie și grațiere nu mai poate face dreptate, nu mai poate face dreptate celor care au executat niște ani de pușcărie, celor care au murit, celor care au pierdut aproape totul, dar poate face o mare nedreptate dacă-i amnistiază pe cei care sunt vinovați pentru aceste abuzuri. De aceea, sunt foarte rezervată la ideea de amnistie. Putem discuta de grațiere, putem să avem o analiză a structurii populației de penitenciar, să vedem câți sunt amărâți care au făcut lucruri mărunte și stau în pușcării, pentru că n-am nevoie de români în pușcărie, ci de români liberi care să poate construi ceva în țara asta. 

Cu privire la amnistie trebuie să avem în România o discuție foarte serioasă. Îmi pare rău, se acreditează ideea că profită în primul rând politicienii de chestia asta. Nu, opinia mea e că vine în beneficiul securiștilor și a celor care au făcut aceste abuzuri timp de 10 ani, care au vulnerabilizat o țară, au adus-o într-un regim de teroare.”, a declarat Norica Nicolai, la Antena 3.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: