Evenimentul Zilei > Justitie > Proxenetul acuzat pentru crimă în „cazul Ghimpați” are noi probleme și riscă executarea
Proxenetul acuzat pentru crimă în „cazul Ghimpați” are noi probleme și riscă executarea

Proxenetul acuzat pentru crimă în „cazul Ghimpați” are noi probleme și riscă executarea

Tânărul cercetat pentru că ar fi omorât-o pe femeia găsită incendiată la Ghimpați este căutat de recuperatorii de creanțe.

Giani Alexandru Dinu (21 de ani), tânărul anchetat în cazul femeii ucise și incendiate are și alte probleme de natură legală. El este vizat de o companie de recuperări creanțe și este citat, astăzi, în fața instanței. Dinu are mai multe rate pe care nu și le-a achitat și acum riscă să fie executat silit. El este certat cu legea încă din perioada adolescenței. În urmă cu 4 ani a participat la o tâlhărie alături de alte două persoane, o femeie și un bărbat, de asemenea, minori. Ei au jefuit un băiat în vârstă de 14 ani, căruia i-au furat telefonul.

Nu a fost trimis după gratii de magistrați, într-un centru pentru minori, pentru că judecătorii au considerat la vremea respectivă că Giani Alexandru Dinu se poate integra în societate.

Timp de 3 luni a efectuat „un stagiu de formare civică”. Efectul, un eșec total. S-a apucat de proxenetism

Așa că a fost trimis să facă „un stagiu de formare civică” pentru o perioadă de 3 luni, sub coordonarea Serviciului de Probațiune București. Și ceilalți doi minori care au participat la jaf au primit pedepsea asemănătoare cu cea a lui Giani Alexandru Dinu, după cum notează spynews.ro.

Tânărul a devenit proxenet, iar acum este acuzat împreună cu iubita sa și sora acesteia că ar fi ucis-o pe Mihaela Sabina Mircea, pe care a băgat-o într-o valiză. Ulterior, victima a fost incendiată pe marginea unui drum din apropierea localității Ghimpați (județul Giurgiu). Dinu era proxenetul Mihaelei, conform datelor obținute de anchetatorii acestui caz.

Cei trei au fost identificaţi după ce oamenii legii, au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere și au reuşit să depisteze autoturismul cu care a fost transportat geamantanul în care se afla femeia omorâtă.


Crima de la Ghimpați. Noi detalii din mărturiile ucigașilor

Crima de la Ghimpați. Cheia cazului, o întâmplare din 2016


 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.