Evenimentul Zilei > Actualitate > Oroarea de la Ghimpați. Cum și-a cunoscut Sabina călăii. De unde provine benzina, al cui era geamantanul ars
Oroarea de la Ghimpați. Cum și-a cunoscut Sabina călăii. De unde provine benzina, al cui era geamantanul ars

Oroarea de la Ghimpați. Cum și-a cunoscut Sabina călăii. De unde provine benzina, al cui era geamantanul ars

Astăzi suntem în măsură să vă furnizăm noi amănunte relevante despre cel mai mediatizat dosar de crimă din ultima perioadă: cel al femeii ucise și apoi incendiată pe marginea drumului dintre Valea Plopului și Ghimpați, județul Giurgiu.

Vă reamintesc faptul că pe 30 octombrie mai mulți șoferi au observat un incendiu pe un teren de la marginea drumului giurgiuvean. Flăcările cuprinseseră un troller/geamantan mov în care era trupul unei femei.

Criminaliștii și medicii legiști au reușit identificarea și au stabilit cauza morții: Sabina Mihaela Mircea, în vârstă de 32 de ani, murise din cauza traumatismelor suferite, cu pumnii, picioarele și un obiect tăietor. Loviturile fuseseră aplicate pe 30 octombrie, în jurul orelor 18.00-18.30, cu aproximativ patru ore înainte de descoperirea incendiului.

După 3 săptămâni de anchetă, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au propus (și au obținut) arestarea a trei persoane, Alexandru Giani Dinu și surorile Elena și Silvia/Samira Constantin, în vârstă de 21, 26 și, respectiv, 24 de ani.

Asta știați și acum dați-mi voie să vă conduc prin labirintul acestei tragedii, prin mizeria trăită de Sabina înainte de a părăsi această lume care nu i-a oferit nimic niciodată. Nu vă fie frică, sunt doar cuvinte și fotografii, dar sunt obligat să vă avertizez că vă pot afecta emoțional!

Colege de muncă

Până în primăvara acestui an, când COVID-ul a dat viețile tuturor peste cap, Sabina a avut o viață urâtă. După declararea pandemiei a devenit, însă, și mai urâtă. Plecată din casa mamei, o profesoară despărțită de soț, femeia a făcut un copil, atribuit în acte unui turc care, în schimbul unei indemnizații infime poate rămâne să locuiască în România.

Copilul, în vârstă de 8 ani, este acum în grija statului, dar de la începutul acestui an el fusese abandonat în Pantelimon, în casa unui fost iubit de-al Sabinei, casă în care nici măcar ”ex-ul” nu mai stă de mult timp.

Prin intermediul acestor pseudo rude s-a aflat că Sabina a lucrat ca dansatoare la un club din Centrul Capitalei. Clubul s-a închis când a venit pandemia.

De aici pleacă și prima informație care a dus la autorii oribilei fapte care a asigurat în ultimele săptămâni deschiderea buletinelor de știri.

La club, Sabina a fost colegă cu Silvia Constantin, care purta porecla Samira, mult mai exotică decât numele ales la botez.

Familia din Pantelimon știa, dintr-un mesaj suspect primit în vară, că după închiderea clubului femeia lucra la un salon de masaj erotic, dar e greu de crezut că acesta putea funcționa în stare de alertă.

COVID-ul e o imensă cortină care s-a lăsat peste multe afaceri, iar puținele plăceri sexuale permise de lege au fost și ele închise. Așa că ele s-au mutat în clandestinitate.

Trafic de persoane? Cel mai probabil

Acasă” pentru Sabina însemna un apartament de două camere, închiriat pe Aleea Livezilor, în mijlocul ghetoului din Ferentari.

Aici locuiau deja mama și sora Samirei și cei cinci copii minori ai surorilor Constantin. Peste toate aceste suflete adăugați-l și pe Giani, iubitul uneia dintre ele. La audierile care încă se desfășoară, Giani e ba concubinul Samirei, ba al Elenei. Treaba lor!

Sabina era, în consecință, a zecea persoană care locuia acolo.

Așa cum au confirmat deja și procurorii printr-un comunicat oficial, Sabina practica prostituția.

Își atrăgea clienții prin anunțuri pe site-uri de specialitate.

Audiați după comiterea crimei, cei trei recunosc că banii primiți de la clienții Sabinei erau singurul venit care intra în casă. Îi oferea ea de bunăvoie, ca o plată pentru mizera găzduire, sau îi erau luați, ca în orice definiție a proxenetismului și traficului de persoane?

E o întrebare la care nu există deocamdată un răspuns și prim-procurorul Parchetului județean Giurgiu a spus că nu a apărut, deocamdată, nici o declarație care să confirme faptul că Sabina era silită de cei din casă să practice prostituția.

Mărturii sunt, însă, legate de violențele la care Sabina era supusă în apartamentul din Livezilor. Fiecare spune acum că femeia era bătută de ceilalți. Motivele sunt neclare, gelozie, certuri casnice, nu e clar. Nu e clar nici de ce Sabina nu a plecat, pentru că, potrivit mărturiilor Samirei, fosta ei colegă de muncă nu se întorcea în Pantelimon pentru că acolo ar fi fost bătută. De ce a ales dintre ”două bătăi” să rămână acolo unde era și despărțită de copilul său? E un secret dus în mormânt.

Ziua fatidică

Ajungem astfel la ziua de 30 octombrie. În acea seară, susțin cei trei arestați, s-a aflat că Sabina îl abuzase sexual pe unul dintre minorii din casă. E o minciună? Mai mult ca sigur că da, pentru că pare o invenție care să justifice violențele care au urmat. Motivul bătăii mortale a fost sigur altul.

Ei recunosc că au lovit-o pe femeie cu pumnii și picioarele și cu prăselele unui cuțit. Acesta din urmă ar fi produs urmele de pe craniul Sabinei.

Apoi, spun ei, au lăsat-o, dar au promis că o vor reclama la Poliție pentru abuzarea copilului.

Tot ei susțin (mă simt dator să repet faptul că nu e vorba de adevăruri judiciare stabilite de anchetă) că Sabina a băut dintr-o sticlă de insecticid și a murit.

Aici trebuie reamintit că medicii au stabilit cauza morții drept traumatismele. S-au făcut teste de laborator, care caută inclusiv urme de insecticid, dar aceste teste nu au ajuns încă pe masa procurorilor.

De asemenea, un element încă neelucidat este dacă mama surorilor Constantin era în casă când s-a produs tragedia.

Trollerul mov

Ne apropiem de momentul în care oroarea trăită de Sabina avea să devină subiect național.

Cu cadavrul în casă, cei trei au început să facă planuri despre cum să scape de cadavru. Spun că le era frică că nu vor fi crezuți că femeia s-a sinucis și că vor fi acuzați de crimă.

Au decis să scoată trupul din casă într-un geamantan. Cel mai potrivit li s-a părut un troller al Samirei, unul de culoare mov.

Înainte de a pleca de acasă cu sumbra povară, au ieșit și au umplut la o benzinărie o sticlă cu benzină. Asta înseamnă că-și făcuseră planul să ardă trupul.

Apoi au plecat cu Volkswagenul Pasat negru al Samirei să caute un loc unde să scape de geamantan. Au ales la întâmplare câmpul din Ghimpați. Au dat foc și au fugit imediat.

Post Scriptum: Am încercat să-mi confirm câteva informații într-o discuție cu Marius Drăgulin, avocatul Elenei Constantin. Nu a vrut să ne ofere date, dar ne-a spus că arestații au recunoscut doar parte din acuzațiile care li se aduc și că, din postura de avocat din oficiu, se va asigura ca clientul său să aibă parte de un tratament potrivit legii.