Evenimentul Zilei > Actualitate > Imagini in premieră din cazul Ghimpați. Camerele video au făcut lumină. FOTO
Imagini in premieră din cazul Ghimpați. Camerele video au făcut lumină. FOTO

Imagini in premieră din cazul Ghimpați. Camerele video au făcut lumină. FOTO

Două femei şi un bărbat, suspecţi în cazul femeii incendiate pe marginea drumului la Ghimpaţi, au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Giurgiu, a declarat miercuri, prim-procurorul adjunct al Parchetului Judeţean, Traian Croitoru.

Samira Constantin, Elena Constantin şi Alexandru Dinu, cei trei suspecţi în cazul crimei de la Ghimpaţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Au recunoscut că au comis crima

„Cazul a fost foarte greu, audierile şi percheziţiile au durat foarte mult, practic pe tot parcursul zilei de ieri (marţi n.r.) au avut loc percheziţii şi au fost culese foarte multe probe, ancheta este condusă de trei procurori, iar audierile au durat până în dimineaţa acestei zile (miercuri dimineaţă n.r.), când aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi Tribunalul Giurgiu, care poate da decizia arestării preventive pentru 30 de zile”, a precizat Traian Croitoru.

Într-un final au recunoscut faptele, este tipic în astfel de situaţii, întâi neagă tot, dar puşi în faţa probelor îşi recunosc faptele. Audierile au durat până la orele 4,00. A fost emisă ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore, urmează să fie prezentaţi Tribunalului Giurgiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, Ioan Adrian Alexe.

Sursa foto: Antena 3

Sabina a fost ucisă pentru că nu le mai asculta pe cele două surori

Potrivit unui comunicat de presă remis, miercuri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, femeia incendiată practica prostituţia, locuia împreună cu autorii, iar mobilul faptei de omor a constat în neînţelegeri intervenite între aceştia în interiorul locuinţei.

„Ca urmare a vizionării şi analizării minuţioase a înregistrărilor camerelor de supraveghere, coroborat cu declaraţiile martorilor audiaţi în cauză şi alte probe administrate, a fost identificat autoturismul cu care a fost transportat geamantanul în care se afla corpul victimei. Astfel, la data de 17 noiembrie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul IGPR – Direcţia de Investigaţii Criminale şi IPJ Giurgiu – Serviciul de Investigaţii Criminale au efectuat mai multe percheziţii domiciliare în vederea identificării locului în care a decedat victima şi completării probatoriului. Cu această ocazie a fost ridicat autoturismul mai sus menţionat. S-a stabilit faptul că victima practica prostituţia, locuia împreună cu autorii, iar mobilul faptei de omor a constat în neînţelegeri intervenite între aceştia în interiorul locuinţei”, se arată în comunicat.

Faţă de cei trei suspecţi s-a dispus continuarea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi profanare de cadavre.

Crima care a îngrozit România

La sfârşitul lunii octombrie, pe un câmp între localităţile Ghimpaţi şi Valea Plopilor, judeţul Giurgiu, a fost identificat cadavrul incinerat al unei femei care a ars în proporţie de 90%.

„La data de 30 octombrie, ora 22,30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Nr. 4 Ghimpaţi au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către o persoană cu privire la faptul că pe DN 6, între localităţile Ghimpaţi şi Valea Plopilor, este un incendiu, iar în urma intervenţiei a fost observat cadavrul unei persoane. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă, condusă de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, care a identificat un cadavru de gen feminin carbonizat în procent de 90%”, se arată într-un comunicat de presă remis, pe 31 octombrie, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu.