Protestele din Paris au culminat cu 34 de arestări. Ziua Muncii a scos mii de francezi în stradă

Protestele din Paris au culminat cu 34 de arestări. Ziua Muncii a scos mii de francezi în stradă

Protestele din după-amiaza de sâmbătă, 01.05.201, din capitala Franței au degenerat în violențe care au culminat cu conflicte purtate de protestatari cu forțele de ordine. Poliția a arestat 34 de protestatari.

Mii de persoane au participat în oraşele din Franţa la proteste de Ziua Internațională a Muncii. În capitala Paris au avut loc ciocniri între manifestanţi şi forţele de ordine. În presa franceză a fost anunțat un număr de 34 de protestatari care au fost arestaţi de către forțele de ordine franceze.

Manifestații de amploare în Franța

Manifestanţii au incendiat pubele, au spart geamurile unei bănci, au vandalizat spațiul pietonal al străzilor pariziene. Forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene pentru dispersarea manifestanților.

Sindicaliştilor francezi li s-au alăturat la proteste membri ai mişcării “vestelor galbene” şi oameni care activează în domenii afectate dur de restricţiile din pandemie, cum ar fi cultura.

Protestatarii francezi, majoritatea purtători de măşti, au afişat bannere cu mesaje de genul: “Vrem să trăim, nu să supravieţuim”.

În afara capitalei franceze, proteste notabile au mai avut loc în orașele Lyon, Nantes, Lille şi Toulouse. În total, au avut loc aproximativ 300 de manifestaţii prin care protestatarii încearcă să atragă atenția autorităților franceze asupra problemelor sociale pe care pandemia le-a acutizat. Există un segment de cetățeni francezi care și-au pierdut locurile de muncă în timpul pandemiei și sunt nemulțumiți de faptul că statul francez nu a aplicat măsuri sociale pentru a aplana greutățile cauzate de pandemie, relatează News.ro.

Protestele din Franța continuă de mai multe luni de zile

Protestele din Franța durează de mai multe luni de zile, iar îngrijorările de la nivel politic și guvernamental sunt deosebit de mari că ele ar putea crea un precedent care ar putea destabiliza la un moment dat întreaga țară. Violențele sunt rezultatul unei evoluții nedorite pentru autoritățile franceze care consideră protestatarii niște persoane iresponsabile și care nu înțeleg eforturile guvernamentale pentru soluționarea crizei coronavirus.

Ziua Internațională a Muncii dovedește care mai are încă potențialul de a mobiliza forțe muncitorești și burgheze împotriva unor situații considerate anormale în societate și injust impuse de guvernanți.

Ne puteți urmări și pe Google News