Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo pentru minivacanța de Sfânta Maria 2022. Vremea ploioasă și temperaturi scăzute
Prognoza meteo pentru minivacanța de Sfânta Maria 2022. Vremea ploioasă și temperaturi scăzute

Prognoza meteo pentru minivacanța de Sfânta Maria 2022. Vremea ploioasă și temperaturi scăzute

Între 13 și 15 august, ANM a anunțat că în mai multe regiuni din țară vor fi ploi. Mai mult, în zonele de munte, vremea va fi mai rece în prima zi a minivacanței.

Meteorologii au anunțat că în perioada 13-15 august, în minivacanța de Sfânta Maria, pe litoral, vremea va fi instabilă, fiind anunțate ploi. Temperaturile maxime vor ajunge la 27-30 de grade Celsius, iar minimele se vor situa între 20-22 de grade. Apa mării va avea 24-26 de grade.

De asemenea, în zonele de munte, vremea va fi mai rece în prima zi a minivacanței, după care urmează să se încălzească. Pe 13 august, minimele în zona montană înaltă vor coborî până la 10 grade Celsius, iar maximele nu vor depăși 18-19 grade Celsius.

Temperaturi caniculare, doar în partea de sud a țării. Începutul toamnei va veni cu temperaturi scăzute în Transilvania și Moldova

Valul de caniculă ar urma să cuprindă doar partea de sud și sud-est a țării și anumite zone din Moldova. Temperaturile vor ajunge la 34 – 35 de grade în anumite zile.

În Muntenia, temperaturile anunțate de meteorologii de la ANM vor fi în mai apropiate de cele normale acestei perioade din an, pe timpul zilei se așteaptă 28 – 32 de grade Celsius, iar noaptea între 15 și 18 grade.

De partea cealaltă, în Oltenia, weekendul de Sfânta Maria va fi unul ploios. Meteorologii anunță că în după-masa zilelor de 14 și 15 august sunt așteptate averse pe areale restrânse.

În Transilvania, vremea se va răci, iar temperaturile pentru minivacanța de Sfânta Maria se vor încadra între 21 și 26 de grade. Minimele termice se vor situa între 8 – 13 grade Celsius, mai anunță meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie, scrie monden.ro.

Astăzi, în București, vremea este instabilă, cerul este variabil și crește considerabil probabilitatea de ploi, în special după-amiaza și noaptea. Noaptea or fi prezente ploile, însoțite de descărcări electrice.

Temperatura maximă va urca până la 31 de grade Celsius, în timp ce minima se va situa în jurul valorii de 19 grade.

Reamintim că  Administrația Națională de  Meteorologie (ANM) a anunțat, spre sfârșitul lunii august, temperaturi ridicate în majoritatea regiunilor din țară.