Ministrul Agriculturii, mesaj pentru fermieri: „Producția de la Fabrica de Zahăr Luduș arată cu adevărat că există patriotism”

Ministrul Agriculturii, mesaj pentru fermieri: „Producția de la Fabrica de Zahăr Luduș arată cu adevărat că există patriotism” sursă foto: Arhiva EvZ

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, aflat într-o vizită de lucru la Fabrica de Zahăr de la Luduș, a precizat că reluare procesului de producție din localitatea mureșeană reprezintă un act de patriotism.

Ministrul Agriculturii Florin Barbu a vizitat astăzi, 04 octombrie, Fabrica de Zahăr de la Luduș însoțit de o delegație formată din acționara fabricii, Mihaela Neagu, deputatul PSD, Dumitru Gliga, edilul orașului Luduș și mai mulți reprezentanți ai instituțiilor subordonate.

Ministrul Agriculturii, în vizită la Fabrica de Zahăr Luduș

În cadrul vizitei, Florin Ionuț Barbu s-a întâlnit cu angajații societății, după care a asistat la procesul de obținere a zahărului. Nu în ultimul rând, ministrul Agriculturii a discutat cu personalul și reprezentanții Sindicatului Liber al Salariaților SC. Zahărul. S.A. LUDUȘ

„Când am intrat astăzi în Fabrica de Zahăr de la Luduș, am simțit imediat mirosul de zahăr ars și m-am întors cu gândul în copilărie, la crema de zahăr ars pe care o pregătea mama cu drag, iar noi ne bucurăm de un moment special, duminică, când ne întorceam de la biserică. Acesta a fost primul meu sentiment la intrarea în fabrică: că sunt acasă, printre ai mei, aici în România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iar sentimentul acesta este foarte important, mai ales că Fabrica de Zahăr Luduș este un proiect salvat anul acesta de investitori români, care au avut credință și au reușit cu mari eforturi ca în doar câteva luni să contracteze sfeclă de zahăr de la fermierii care cultivă pământurile țării, pentru a reuși astăzi să producă zahăr românesc 100% din sfeclă de zahăr din România.

Iar consumatorii sunt cei mai norocoși, pentru că acum pot găsi pe raftul supermarketurilor un produs de cea mai bună calitate, netratat, produs din materie primă de aici, de acasă”, a declarat Florin Barbu.

Ministrul Florin Barbu în vizită la Fabrica de Zahăr Luduș

sursă foto Arhiva EVZ

Fabrica de la Luduș intră în proces de modernizare

Florin Barbu a ținut să-i felicite pe membri din conducerea fabricii pentru parteneriatele încheiate cu fermierii români. Totodată, ministrul Agriculturii și-a manifestat încrederea că numărul culturilor de sfeclă de zahăr va crește. Urmând ca fabrica de la Luduș să fie retehnologizată.

La finalul întâlnirii ministrul Agriculturii a dat toate asigurările că instituția pe care o conduce va crește valoarea subvenției acordate fermierilor care cultivă sfecla de zahăr.

„Producția de zahăr de anul acesta arată cu adevărat că aici există patriotism și sunt sigur că orice român adevărat care investește în România își dorește să obțină produse care să se regăsească pe rafturile magazinelor din țară. Acest lucru se realizează cu ajutorul dumneavoastră, al fermierilor.

Am satisfacția că prin determinare și efort, s-a reușit salvarea fabricii de zahăr, iar munca salariaților și activitatea fermierilor cultivatori de sfeclă de zahăr în zonă vor continua. Această investiție importantă pentru relansarea producției de zahăr din țară reprezintă o dovadă că agricultura românească are potențial și viitor”, a adăugat ministrul Florin-Ionuț Barbu.

Capacitatea de producție este de 70.000 de tone de zahăr anual

La rândul ei acționara fabricii de zahăr a punctat faptul că în ultima săptămână a lunii trecute a început campania de recoltare, respectiv prelucrare a sfeclei de zahăr. Prin urmare, pe rafturile magazinelor clienții găsesc zahăr autohton 100%. De asemenea, Neagua a adăugată că Fabrica de la Luduș poate procesa până la 70.000 de tone de zahăr anual

„Pe 22 septembrie a început campania de recoltare și prelucrare a sfeclei de zahăr, fiind deja livrate cantități de zahăr către magazinele din România, astfel încât consumatorii români să poată găsi la raft zahăr românesc 100% din sfeclă de zahăr.

Fabrica de zahăr Premium Luduș poate produce din sfeclă de zahăr o cantitate de 70.000 tone de zahăr/anual, acesta este și motivul pentru care sper că fermierii români vor considera culturile de sfeclă o oportunitate pentru perioada următoare”, a menționat Mihaela Neagu, acționara Fabricii de Zahăr Premium Luduș.

Nu în ultimul rând, ministrul Agriculturii a precizat că în perioada următoare, prin programul INVESTALIM, fermierii vor beneficia 600 de milioane de euro pentru mai multe categorii de produse printre care și zahărul.

Fabrica de Zahăr Premium a fost cumpărată de investitori privați la începutul acestui an. De atunci și până acum unitatea a procesate o suprafață de aproximativ 3.400 de hectare, potrivit gandul.ro.