Potrivit procurorilor, Carabulea I-ar fi oferit mită două mașini lui Florin Apostu pentru a-l ajuta să determine procurorul general al României să promoveze un recurs în interesul legii, măsură care ar fi ajutat holdingul pe care îl controlează într-o serie de procese purtate cu angajații săi pe tema diurnei datorată pentru deplasările externe.
Carabulea, fără nicio vină
Astfel, ieri au fost audiatți la Curtea de Apel Constanța zece reprezentanți ai mai multor firme care au sau au avut legătură aceștia au răspuns cu mâna pe cruce că Ilie Carabulea nu mai ia decizii executive în cadrul firmelor din Holdingul Atlassib și nici nu mai are vreo infuență în cazul firmelor care au ieșit din holding, schimbându-și acționarii.
În acest ultim caz se încadrează, de exemplu, Atlassib Leasing, firmă la care asociat a devenit un angajat al lui Carabulea. Atlassib Leasing este firma care a vândut autoturismul audi A8 către Intermedia (firmă în care asociat este Ilie Carabulea). Respectivul autoturism era folosit de prim-procurorul Florin Apostu, iar procurorii DNA încearcă să demonstreze în fața judecătorilor faptul că mașina reprezintă mită din partea lui Carabulea.
Toți martorii chemați în fața instanței au declarat, însă, fie că Apostu își plătea, lunar, în numerar ratele pentru autoturism către Intermedia, fie că Ilie Carabulea nu s-a implicat niciodată în deciziile executive ale firmei, deci nu avea cum să știe de tranzacționarea limuzinei.
Dosar „subțire”
Potrivit martorilor audiați, cu o copie a facturilor pentru rată și asigurarea Casco, un angajat al Intermedia trecea lunar pe la biroul lui Apostu, de la care ridica în numerar sumele datorate de Intermedia către Atlassib Leasing. Sumele achitate de Apostu nu includeau, însă, TVA, care era suportată de către Intermedia.
Reprezentanții acestei firme nu au putut expica, însă, sub ce titlu intra numerarul de la Apostu în casieria firmei și de ce nu era plătit nici TVA. De altfel, prin declarațiile depuse, martorii au conturat imaginea unui dosar extrem de subțire întocmit de către procurorii DNA.
Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 23 februarie, când vor fi audiați noi martori în proces, în special procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, aflat în subordinea prim-procurorului Florin Apostu.