Antonescu l-a sunat pe Piedone pentru a-l convinge să candideze susţinut de USL

Antonescu l-a sunat pe Piedone pentru a-l convinge să candideze susţinut de USL

Comportamentul politic al primarului conservator Cristian Popescu Piedone este perceput diferit de membrii Uniunii Social-Liberale. Colegii săi din PC îi vor demisia nu numai din funcţiile politice, ci şi din calitatea de membru de partid, pe motiv că edilul negociază deja o plecare la UNPR.

Mai împăciuitor, social-democratul Victor Ponta nu ar dori ca Piedone să ia drumul Puterii pentru ca USL să nu piardă sectorul 4 la viitoarele alegeri. Liberalii sunt cei mai tăcuţi, dar acţionează din culise. Potrivit unor surse politice, edilul de la 4 poartă tratative nu numai cu UNPR, dar şi cu PDL şi PNL. Potrivit unor surse liberale,  Crin Antonescu l-a sunat sâmbătă pe Piedone pentru a-l convinge să candideze ca independent la Primăria sectorului 4, susţinut de USL. Conservatorii par decişi să-l excludă din partid pe primar, după ce Piedone şi-a anunţat demisia din funcţia de prim- vicepreşedinte şi a cerut un Congres pentru a candida la şefia acestei formaţiuni politice. "PC va lua o decizie mâine la Biroul Executiv Central. În acest moment, domnul Piedone este membru al PC şi candidat USL la primăria sector 4. Dacă mâine în şedinţă vom decide altceva ... fiind simplu membru de partid în momentul de faţă domnului Piedone i se poate aplica orice sancţiune, începând cu atenţionarea verbală, până la excluderea din partid. Nu ştiu ce îi vom da. Mi-e greu să fac recomandări pentru că este o persoană în care am avut foarte mare încredere. E posibil să mă abţin de la votul care va fi dat în Biroul Executiv", a spus liderul PC, Daniel Constantin. Dezamăgirea lui Constantin: relaţia lui Piedone cu Oprea

În opinia liderului PC, un gest de normalitate era ca Piedone să-şi dea demisia şi din funcţia de membru de partid şi să-i întrebe cetăţeni "dacă a se alătura domnului Băsescu şi domnului Oprea împotriva cetăţenilor, tăind pensii şi salarii, este o decizie foarte bună".

"Este un om în care am foarte mare încredere şi în care am crezut foarte mult, mai ales în loialitatea sa, după ce şi-a exprimat-o în nenumărate rânduri. În momentul de faţă, după ce şi-a dat demisia, este un gest unilateral, din toate funcţiile, nu am înţeles de ce nu şi-a dat demisia şi din aceea de membru. După aceea am înţeles pentru că de fapt se cere a fi exclus din partid, pentru a rămâne primar la sectorul 4", şi-a exprimat dezamăgirea Constantin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul PC a ausţinut că ştia "foarte clar despre relaţia lui Piedone cu Gabriel Oprea". "Ştiu foarte clar că domnul Piedone a participat alături de domnul Gabriel Oprea la negocieri pentru a atrage primari, exemplul de la Hunedoara confirmat de doamna Mariana Câmpeanu, ştiu foarte bine cum s-a întâlnit cu domnul primar Pandele de la Voluntari pentru a negocia aceleaşi lucruri. Eu ştiam că avea o relaţie de ani de zile, şi nu i-am interzis să aibă o relaţie bună cu Gabriel Oprea, se pare că s-a transformat şi într-o relaţie politică", a precizat liderul PC. "Deşteptăciune" de primar În tabăra PSD, poziţia faţă de Piedone este mai degrabă împăciuitoare. Cum negocierile pe care Piedone le poartă cu Puterea nu sunt încă finalizate, liderul Victor Ponta speră că primarul esctorului 4 "este prea deştept să se ducă la UNPR". "Pot să dau un pronostic? Piedone e prea deştept ca să se ducă la UNPR. Ca să te lipeşti de figurile alea sinistre, e prea deştept. Îi păcăleşte cum îi păcălesc mulţi primari de la noi, care altfel nu mai obţin niciun ban. Chiar credeţi că pe primari îi apucă dragostea de .... Când îl aud pe domnul Cristian Diaconescu vorbind de racolări îmi sună ciudat. Nu ştiu câţi mai sunt. Să nu mai racoleze pe nimeni că e în afara fişei postului oficiale", a spus Ponta, recomandând presei să nu-l mai compare pe Piedone cu deputatul Tudor Ciuhodaru, pentru că îl jigneşte. Calcule liberale: Independentul Piedone după modelul Oprescu?

O eventuală plecare a acestuia spre UNPR sau PDL, va duce la pierderea sectorului 4 pentru USL, în condiţiile în care Piedone este creditat cu prima şansă la viitoarele alegeri, beneficiind de un procentaj mai mult decât confortabil pentru viitoarele alegeri. Potrivit unor surse liberale, liderul Crin Antonescu a iniţiat negocieri cu Piedone pentru a-l convinge să rămână în USL şi să candideze la primăria sectorului 4 după modelul lui Oprescu: independent susţinut de PSD şi PNL. Cum prootocolul USL nu permite niciunui partid membru să racoleze un membru al unui partid partener, Antonescu ar fi dispus să susţină candidatura lui Piedone, urmând ca, după alegeri şi obţinerea unui nou mandat de primar de sector, "independentul" să fie primit în PNL. CITIŢI ŞI:

  • Dan Diaconescu virează spre Voiculescu. Piedone, sperietoare pentru Oprescu
  • Piedone, aruncat de PC în lupta cu Sorin Oprescu. Senzaţional! Dan Diaconescu se vede cu Voiculescu