"Cazuri îngrijorătoare s-au înregistrat în legătură cu înmânarea alegătorilor de buletine de vot deja vizate. O astfel de situaţie s-a înregistrat în oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, secţia 3 amenajată în incinta Şcolii nr. 1, unde un alegător a constatat că primise un buletin de vot cu ştampila votat deja aplicată", se arată într-un comunicat al APD.
Principalele deficienţe, spun cei de la APD, sunt legate de erori în procesul de vizare a buletinelor de vot cu ştampila de control, deschiderea târzie a secţiilor de votare şi calitatea scăzută a materialelor electorale, în special a ştampilelor şi a tuşului utilizat.
"Într-un număr semnificativ de cazuri, accesul observatorilor interni din partea APD a fost limitat sau blocat în incinta secţiilor de votare. Astfel, în mai multe secţii din Ilfov, Prahova sau Bistriţa Năsăud, s-a limitat accesul observatorilor, deşi legislaţia prevede valabilitatea acreditării începând de la ora 6.00. Cazuri asemănătoare sunt şi în alte judeţe ale ţării", reclamă APD.