PRIMUL CREDIT ACCEPTAT de bancă la darea în plată. DE ce ai șanse să scapi de acest tip de împrumut

PRIMUL CREDIT ACCEPTAT de bancă la darea în plată. DE ce ai șanse să scapi de acest tip de împrumut

Prima dare în plată a fost acceptată de o bancă din Zimnicea. Avocatul unui client din Zimnicea spune că banca l-a anunţat telefonic pe datornic de ştergerea datoriei rămase şi l-a chemat petru semnarea actelor, scrie Digi24.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un debitor care şi-a cumpărat o locuinţă în 2007 cu 48.700 de euro. În 2013 a intrat în executare silită, iar imobilul i-a fost vândut de bancă pentru 17.000 de euro. După vânzarea casei a rămas cu o datorie de 20.000 de lei. Iar pe 13 mai a depus notificarea pentru ştergerea acesteia, în virtutea faptului că banca a intrat deja în posesia casei, pe care a şi vândut-o. Două săptămâni mai târziu, clientul a fost înştiinţat telefonic că i-a fost acceptată cererea, spune avocatul acestuia, Adrian Cuculis. BCR, banca în cauză, a refuzat să comenteze situația.

Suma rămasă după vânzarea casei se cheamă datorie reziduală. De multe ori, băncile vând aceste datorii firmelor de recuperare primind în schimb un procent mic din suma totală, maximum 10%.

În aceste condiții, de multe ori susținătorii dării în plată au acuzat băncile că sunt dispuse să recurgă la o înțelegere de acest tip cu firmele de recuperare, prin care câștigă puțini bani, dar nu vor să renegocieze datoria cu clienții, deși ar putea obține o sumă mai bună.

Acest tip de datorii, în cazul cărora suma rpmasă de plată este foarte mică, este cel mai probabil să fie acceptate de bănci la darea în plată.