Potrivit DNA, primarul şi funcţionarii puşi sub acuzare erau membri ai Subcomisiei locale de aplicare a Legii fondului funciar şi, pe parcursul anului 2006, au retrocedat ilegal şase terenuri a căror valoare de piaţă era de 58,23 milioane de euro. La data retrocedării, terenurile aveau o situaţie juridică incertă sau erau deţinute de alte persoane, printre păgubiţii actelor administrative semnate de Poteraş numărându-se Primăria Municipiului Bucureşti, Clubul Sportiv Rapid şi Academia Română.

"Prin actele abuzive ale inculpaţilor s-a realizat simularea reconstituirii dreptului de proprietate în avantajul unui grup de persoane (una dintre acestea fiind vărul soţiei inculpatului Cristian Poteraş)", se arată în comunicatul DNA. Terenurile retrocedate fraudulos se găsesc pe bulevardul Ti mişoara, strada Valea Oltului şi Drumul Taberei. Grupul de interese identificat de anchetatorii DNA ar fi cumpărat drepturile litigioase asupra terenurilor respective, înainte de retrocedare, cu sume modice, vânzându-le ulterior cu 82,3 milioane de euro.

Contactat de EVZ, primarul a transmis că nu are o poziţie oficială legată de trimiterea sa în judecată.

Poteraş şi soţia Aureliana

Conexiunile familiei lui Poteraş cu administraţia condusă de acesta nu sunt o noutate. În 2007, administraţia sectorului 6 a votat un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD), care aproba, în mod ilegal, modificarea coeficienţilor de proiectare stipulaţi în Planul Urbanistic General, pentru un teren de pe bulevardul Timişoara.

Inspectoratul de Stat în Construcţii a sesizat ilegalitatea PUD-ului şi i-a solicitat prefectului Capitalei atacarea lui în instanţă. Autorul PUD-ului era firma All Plan Construction, deţinută, în pro porţie de 50%, de soţia primarului, Aureliana.

All Plan proiectase pe acel teren un complex rezidenţial de 468 de apartamente. EVZ a scris, în mai 2009, despre o altă afacere a firmei Aurelianei Poteraş cu administraţia condusă de soţul său. În speţă, All Plan ridica imobilul pieţei Crângaşi, investiţie publicprivată, în care partenerul public era Consiliul Local al sectorului 6.