Directorul general al SC Callatis Therm SA, firma de producţie şi distribuţie a energiei termice in Mangalia ,a fost arestat astăzi dimineaţă (ora 02.00) pentru săvârşirea  infracţiunilor de abuz în serviciu şi şantaj la autoritatea locală.
Firma de termoficare are un patron grec de 28 de ani
Simion Nikitas de 28 ani a fost reţinut ieri după amiază de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi, în jurul orei 19,30, a fost deferit judecătorilor din Mangalia care după 6 ore de audieri au dispus arestarea lui preventivă pe 15 zile.
Măsura luată de judecători intervine după o perioadă de peste două luni în care locuitorii Mangaliei au îngheţat de frig în apartamente din cauza conflictelor politice locale şi a neînţelegerilor dintre Consiliul Local Mangalia şi SC Callatis Therm SA. 
Aceasta din urmă a refuzat sistematic să furnizeze căldura în oraş pe motiv că Primăria îi datorează numai pentru anul 2011 peste 6 milioane lei deşi administraţia locală susţine că singura datorie este subvenţia neonorată de guvern.
Primarul Tusac a acceptat tacit mărirea în cascadă a tarifelor
SC Callatis Therm SA a preluat distribuţia agentului termic în Mangalia în luna ianuarie 2011 de la SC Rominservices Therm când s-a schimbat şi acţionariatul. Unul dintre acţionarii majoritari  era Cătălin Ciupercă, finul primarului Mihai Claudiu Tusac.
Imediat după preluare, Ciupercă şi-a cesionat însă părţile lui Simion Nikitas şi lui Marius Zăgăneanu. De atunci, noul acţionar majoritar a majorat preţul gicacaloriei de mai multe ori, ajungând în luna iulie 2011 la un tarif de 677 lei. Deşi nicio majorare nu a fost acceptată de Consiliul Local Mangalia, SC Callatis Therm SA a câştigat de fiecare dată, definitiv şi irevocabil, în justiţie.
S-a descoperit ulterior că fostul primar Mihai Claudiu Tusac nu a făcut recurs la decizia instanţei.
Procurorii încep abia acum audierile pe care trebuiau să le facă în noiembrie
Odată cu venirea iernii, locuitorii, deşi şi-au plătit căldura, au suferit de frig şi au protestat în mai multe rânduri. Organizaţia Drepturi Civile din Mangalia şi o asociaţie de proprietari au făcut plângeri penale împotriva firmei de termoficare dar şi a aleşilor locali pentru atentat la sănătatea publică.
Nici suma de 1,5 milioane lei alocată din fondul de rezervă al statului nu a fost folosită de Primărie şi de SC Callatis Therm pentru achiziţionarea combustibilului.
Marţi, procurori şi poliţişti de la Investigarea Fraudelor au descins la sediul primăriei şi la firma de termoficare şi au ridicat documente. Vor fi audiaţi angajaţi ai primăriei, conducerea firmei de termoficare, consilieri locali, fostul primar Mihai Claudiu Tusac. Ancheta se anunţă de durată.
Ieri după amiază, viceprimarul Constantin Filimon a anunţat rezilierea contractului cu SC Callatis Therm SA şi preluarea serviciului de alimentare cu energie termică de către Consiliul Local Municipal, punând sigilii la centralele termice din oraş.
El a solicitat Corpului de Control al guvernului anchetarea SC Callatis Therm SA iar pentru deblocarea situaţiei a cerut guvernului alocarea a 2.500 tone de motorină de la rezerva de stat.