Evenimentul Zilei > Economie > Previziunea care le va crea insomnii bugetarilor. „Veţi vedea că tăierile se vor duce la 25%”
Previziunea care le va crea insomnii bugetarilor. „Veţi vedea că tăierile se vor duce la 25%”

Previziunea care le va crea insomnii bugetarilor. „Veţi vedea că tăierile se vor duce la 25%”

Un anunț menit să creeze mare îngrijorare în rândul bugetarilor a fost făcut, marți seară, de Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Vești proaste pentru bugetari, care ar trebui să se aștepte la reduceri masive de salarii. Cel puțin asta a anticipat Marcel Ciolacu, președintele PSD. Care a adus în discuție o inițiativă avută, în trecut, de Raluca Turcan, actualul ministru al Muncii. În 2010, ea făcea parte din PDL și a votat pentru reducerea veniturilor. Măsură luată la acea vreme în contextul unei recesiuni economice foarte puternice.

Marcel Ciolacu le dă un pronostic deprimant bugetarilor. „Tăierile se vor duce la 25%”

„Doamna Turcan a făcut aceste tăieri şi în 2010, când era la PDL. Nu era ministrul Muncii. Era parlamentar şi a votat tăierile de 25%. Vor veni de mâine calculele, în urma Memorandumului aprobat în Guvern, şi veţi vedea că tăierile se vor duce la 25%. Nu ştiu să facă altceva. Ei nu ştiu cum să echilibreze o economie, nu ştiu cum să creeze venituri, cum să creeze consum şi cum să facă investiţii”. A afirmat Marcel Ciolacu la TVR 1.

„Trebuie să îţi creezi venituri. Unde sunt cei 100 de miliarde împrumutate de Cîţu?”

Liderul Partidului Social Democrat a adus în discuție și sumele mari de bani pe care statul român le-a împrumutat de pe plan extern. Și a afirmat că nu știe unde s-au dus acei bani. „Trebuie să îţi creezi venituri. Unde sunt cei 100 de miliarde împrumutate de Cîţu? L-am întrebat de 100 de ori. Nu răspunde niciodată.

Dacă el nu îşi creează venituri, de unde să aibă bani? Dacă el a îngheţat totul, nu mai e nici consum, de unde să vină venituri? Dacă tu nu ai investiţii… Ai venit cu bugetul în Parlament cu o întârziere de două luni. Nu ai pornit nicio investiţie nouă”. A mai spus Marcel Ciolacu pentru sursa citată.