Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu: România trebuie să preia modelul Franţei. Ce atuuri are acesta
Marcel Ciolacu: România trebuie să preia modelul Franţei. Ce atuuri are acesta

Marcel Ciolacu: România trebuie să preia modelul Franţei. Ce atuuri are acesta

Președintele PSD mizează pe modelul francez în ceea ce privește Planul Național de Redresare și Reziliență, model pe care România ar trebui să îl adopte.

Marcel Ciolacu: România trebuie să preia modelul Franţei. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut o întrevedere, luni, cu ambasadorul Franţei în România, Laurence Auer. Liderul social-democrat a afirmat că România trebuie să preia modelul Franţei, „astfel încât Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să fie prezentat în Parlament”.

Ciolacu: PNRR este o șansă istorică de reformare a României

Potrivit politicianului, discuţia cu diplomatul francez a vizat experienţa acestei ţări în accesarea profesionistă a instrumentelor financiare de care dispun statele membre UE. Obiectul accesării acestor instrumente este redresarea economică postpandemie. Guvernul trebuie să prezinte Planul Național de Redresare și Reziliență în Parlament. Este vorba despre o șansă istorică de reformare a României, a mai explicat social-democratul pe Facebook.

„Consider că şi România trebuie să preia modelul Franţei, astfel încât Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să fie prezentat în Parlament. Revenirea la o viaţă normală este o prioritate absolută. Dar este crucial să ne uităm la ceea ce fac partenerii noştri europeni în plan economic. Pentru a nu rata o şansă istorică de reformare şi dezvoltare a României”, a scris Ciolacu, luni, pe Facebook.

Liderul PSD, singurul care nu a purtat mască la recepția de Ziua Națională a Franței

Vara trecută, președintele PSD a fost invitat la Ambasada Franței, cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Franceze. Dintre invitații prezenți în grădina Ambasadei, Ciolacu a fost singurul care nu a purtat mască de protecție, relata Digi 24.

Liderul PSD a stat pe un scaun, la momentul discursurilor. Imaginile făcute publice arătau cum dintre toți invitații, printre care ministrul de externe, Bogdan Aurescu, ministrul Economiei, Virgil Popescu, sau colegul de partid al lui Ciolacu, fostul președinte al Senatului Robert Cazanciuc, doar Ciolacu a stat cu masca în mână. În luna mai a anului trecut, șeful PSD a explicat că nu poartă masca de protecție întrucât are deviație de sept.

Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu