Evenimentul Zilei > Politica > A răspuns! Care este relația cu Florian Coldea și ce s-a întâmplat la Ambasada Franței
A răspuns! Care este relația cu Florian Coldea și ce s-a întâmplat la Ambasada Franței

A răspuns! Care este relația cu Florian Coldea și ce s-a întâmplat la Ambasada Franței

Nicușor Dan a dat detalii despre relația sa cu generalul (r) SRI Florian Coldea. Acesta a declarat că s-a întâlnit o singură dată cu Florian Coldea, cu ocazia unei recepții la Ambasada Franței.

„O singură dată, la o recepție la ambasada Franței, el pleca eu venem. Am dat mâna și am spus bună ziua” a spus Nicușor Dan la ”Subiectiv”, potrivit antena3.ro.

El a negat informațiile apărute în presă, conform cărora s-ar fi întâlnit cu generalul Coldea în luna octombrie a anului trecut.

Planul lui Florian Coldea, scos la suprafață

Generalul Florian Coldea este unul dintre cele mai controversate personaje ale României ultimilor ani, unele decizii ale acestuia urmând să rămână în istorie, așa cum Evenimentul Zilei a ținut să precizeze. 

„Achitarea Anei-Maria Pătru, fosta șefă a AEP, ținută în arest preventiv de „profesioniștii” DNA de la Ploiești, Onea și Portocală, a fost însă încă exemplu de mizeria de justiție pe care a construit-o cu migală fostul prim-adjunct al SRI, generalul Florian Coldea. Dosarul acesta a fost unul de temelie pentru Coldea. Promisese stăpânilor săi că prin Ana-Maria Pătru se va ajunge la banii lui Traian Băsescu, via Elena Udrea.

Era cazul prin care el, Florian Coldea urma să demonstreze marea corupție din România, cum președintele României este un șpăgar oarecare. Numai că în ciuda denunțurilor patroanei de la SIVECO, Irina Socol, un proxy al serviciilor de informații de douăzeci de ani, a presiunilor de tip Gestapo puse asupra Anei-Maria Pătru, a probelor răstălmăcite, judecătorii au achitat-o!”, sunt o parte din dezvăluirile de culise ale jurnalistului Dan Andronic.