Evenimentul Zilei > Politica > Președintele și premierul, separați și la acest eveniment. Cea mai importantă vizită europeană înainte de preluarea președinției UE. Cu cine discută și cine îl invită la masă
Președintele și premierul, separați și la acest eveniment. Cea mai importantă vizită europeană înainte de preluarea președinției UE. Cu cine discută și cine îl invită la masă

Președintele și premierul, separați și la acest eveniment. Cea mai importantă vizită europeană înainte de preluarea președinției UE. Cu cine discută și cine îl invită la masă

Cel mai tânăr premier din Europa vine vineri la București. Cancelarul federal al Austriei, Sebastian Kurz, predă, simbolic, președinția Consiliului Uniunii Europene României. Oficial, țara noastră va prelua funcția la 1 ianuarie 2019.

Cancelarul austriac ajunge la Cotroceni la ora 12.15. Va fi primit de președintele Klaus Iohannis în Holul de Onoare, unde se va face și fotografia oficială. Cei doi vor avea două runde de discuții: tête-à-tête și oficiale. După care, președintele și cancelarul vor avea o declarație de presă comună.  
Joi, președintele Iohannis și-a justificat prezența la ședința de Guvern.

„Mâine (vineri – n.r.) vom prelua în mod simbolic de la cancelarul federal al Austriei Preşedinţia Consiliului UE. Domnul cancelar va fi mâine în vizită în România şi la mine şi la doamna prim-ministru”, a anunțat președintele în debutul ședinței.

La ora 13.50, cancelarul federal al Austriei ajunge la Palatul Victoriei, unde va fi întâmpinat de premierul Viorica Dăncilă. În Holul de Onoare se vor face fotografii oficiale, apoi delegațiile celor două Guverne vor avea discuții în sala Moldova. Înainte de declarațiile de presă commune, premierul oferă cancelarului un dejun oficial, care durează o oră. Din informațiile pe care le avem până în acest moment, președintele Klaus Iohannis nu este invitat la dejunul oficial.

Tot în ședința de joi a Guvernului, în prezența președintelui, premierul a spus care sunt punctele de discuție abordate la vizita cancelarului federal.

„În cadrul întrevederii vom aboda subiecte de pe agenda europeană şi în acest sens un accent deosebit îl vom pune pe coeziune pentru că este şi motto-ul Consiliului UE, dar şi despre convergenţă, digitalizare, inovare, menţinerea unei Europe sigure. Vreau să aducem în prim plan şi lucruri legate de o bună cooperare în domeniul economic cele două Guverne”, a afirmat Viorica Dăncilă.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: