Editura Evenimentul si Capital

Președintele și-a reluat vechile obiceiuri: ziua și contestația

Autor: | | 0 Comentarii | 157 Vizualizari

În primele zile de activitate din acest an, președintele Klaus Iohannis a trimis la Parlament, spre reexaminare, sau la Curtea Constituțională mai multe legi adoptate recent de legislativ.

Iohannis a trimis, joi, Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 16/2000 privind înființarea, organizarea şi funcționarea Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice. Șeful statului are nemulțumiri față de mai multe aspecte care țin de organizarea internă a Consiliului, dar consideră că unele dispoziții ale legii „sunt de natură să afecteze exigențele de claritate și predictibilitate a normei, în timp ce altele au caracter retroactiv”.

Miercuri, Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 15/2018 pentru completarea art. 15 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene. Legea a fost adoptată de Parlament în data de 12 decembrie 2018, fiind transmisă spre promulgare Președintelui României în data de 22 decembrie 2018.

Luni, președintele a trimis Curții Constituționale o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice.

Tot luni, Iohannis a trimis o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 86/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, precum și pentru unele măsuri pentru buna organizare și desfășurare a referendumului național pentru revizuirea Constituției.

Marți, când nu a făcut contestații, președintele a semnat trei decrete de promulgare a unor legi: instituirea Zilei Limbii Romani, modificarea şi completarea Legii cooperației agricole și exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean şi local.

Iubita lui Gheorghe Turda rupe tacerea! De ce a fost nevoita sa se desparta de artist

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI