Iohannis a trimis, joi, Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 16/2000 privind înființarea, organizarea şi funcționarea Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice. Șeful statului are nemulțumiri față de mai multe aspecte care țin de organizarea internă a Consiliului, dar consideră că unele dispoziții ale legii „sunt de natură să afecteze exigențele de claritate și predictibilitate a normei, în timp ce altele au caracter retroactiv”.

Miercuri, Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 15/2018 pentru completarea art. 15 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene. Legea a fost adoptată de Parlament în data de 12 decembrie 2018, fiind transmisă spre promulgare Președintelui României în data de 22 decembrie 2018.

Luni, președintele a trimis Curții Constituționale o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice.

Tot luni, Iohannis a trimis o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 86/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului, precum și pentru unele măsuri pentru buna organizare și desfășurare a referendumului național pentru revizuirea Constituției.

Marți, când nu a făcut contestații, președintele a semnat trei decrete de promulgare a unor legi: instituirea Zilei Limbii Romani, modificarea şi completarea Legii cooperației agricole și exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean şi local.

 

Te-ar putea interesa și: