Editura Evenimentul si Capital

SCANDALUL din sănătate ajunge în CSAT. Klaus Iohannis: "Am cerut materiale de la Ministerul Sănătăţii, de la instituţiile care au informaţii. Am cerut să vină şi cu soluţii. SRI şi-a făcut treaba"

Klaus Iohannis
Autor: | | 42 Comentarii | 1553 Vizualizari

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la Cotroceni, în legătură cu criza din sănătate, că nu a avut impresia că SRI încearcă să acopere această situaţie, dar că unele autorităţi nu şi-au făcut treaba. De asemenea, Iohannis a spus că pe 27 mai, atunci când va avea loc CSAT, a inclus pe ordinea de zi un punct legat de domeniul sănătăţii.

Klaus Iohannis:

 • Avem un pachet de patru legi care reglementează achiziţiile publice. Astăzi am promulgat aceste patru legi.

 • Este un pas înainte în zona achiziţiilor publice. Vechea reglemnetare a suferit nenumărate modificări. Având un sistem de evaluare a achiziţiilor mai complex un pic, dar care contribuie criteriul preţului cu elemente de calitate, este o chestiune pe care o găsesc bună.

 • Trebuie să apreciez pozitiv faptul că Parlamentul a înţeles şi a trecut prin toate procedurile în aproape un an.

 • Un al doilea subiect este legat de sistemul de sănătate. Din păcate s-a văzut şi cu ocazia ultimului scandal public ce pagube imense pot apărea din cauza nepăsării şi a corupţiei. Am inclus elemente de Sănătate în documentul numit Strategie naţională de Apărare. Am inclus pe ordinea de zi a CSAT, care va avea loc pe 27 mai, un punct destinat acestui sector.

 • Am cerut materiale de la Ministerul Sănătăţii, de la instituţiile care au informaţii. Am cerut să vină şi cu soluţii, nu doar cu prezentarea situaţiei.

 • Nu în CSAT se rezolvă problema, ci se discută, se găseşte unde sunt interconexiunile între ce face Ministerul Sănătăţii şi serviciile. Rezolvarea este la instituţiile abilitate. Politicile trebuie create la Ministerul Sănătăţii.

 • În timpul campaniei mele electorale m-am referit la sănătatea publică şi am spus că este una dintre priorităţile mele. Oacientul trebuie să fie în centrul sistemului. Nu este un slogan!

 • Al treilea punct se referă la România educată. Este vorba despre doctorate şi plagiate. Rimează, dar nu fac casă bună. A ajuns la promulgare o lege care aprobă OUG 4 privind modificarea Legii Educaţiei Naţionale. Nu voi promulga această lege, ci o voi trimite Parlamentului. Nu stabileşte cadrul legal care să încurajeze excelenţa şi performanţa.

 • Nu am avut impresia că SRI face parte sau încearcă să acopere nereguli. Informările sunt destinate persoanelor care pot lua decizii. Anumiţi demnitari nu au citit cu atenţie aceste informări sau le-au ignorat cu bună-ştiinţă. Ceea ce îmi doresc este să reparăm sistemul. Trebuie clarificate norme sau proceduri. Cred că SRI şi-a făcut datoria. A sesizat, dar unele autorităţi nu şi-au făcut treaba foarte bine. Mă aştept de la procurori să-i găsească. Informările nu sunt destinate publicului general.Şefii instituţiilor vor trebui să verifice dacă au ajuns acele informări, de ce nu au fost luate în seamă. Avem procurori noi, aştept să îşi facă treaba, Inspecţia Judiciară să îşi facă treaba, să verifice.

 • Aceasta este experienţa mea că SRI îşi face treaba, dar sunt anumite instituţii care nu îşi fac treaba.

 • Nu îmi aduc aminte despre vreo discuţie care s-a referit la vreun producător. În momentul în care primim informări, le citim şi ne considerăm informaţi. Preşedintele nu este un supra-Guvern. Vine o informare despre o temă X, majoritatea sunt trimise din oficiu. Dacă informarea conţine lucruri demne de ştiut în zona spitalelor, informarea merge la prim-ministru, Ministerul Sănătăţii. De fiecare dată cel care este autoritate în domeniu trebuie să acţioneze.

 • Ba da. Imediat după Colectiv am primit câteva şi le-am discutat(sesizări despre Sănătate)

 • Putem să vorbim cu siguranţă despre o chestiune scandaloasă şi vorbim de nevoia unei schimbări a sistemului( despre infecţiile intraspitaliceşti).

Fiul lui Dancila a dat BAC-ul la Grup Scolar Videle! Ce nota a putut sa ia...

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI