Evenimentul Zilei > EVZ Play > Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal şi-a dat demisia
Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal şi-a dat demisia

Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal şi-a dat demisia

Jean-Pierre Escalettes, preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, şi-a anunţat astăzi demisia. Anunţul a fost făcut pe siteul federaţiei.

Evoluţia catastrofală a naţionalei Franţei la Campionatul Mondial de fotbal din Africa de Sud face în continuare valuri. Prestaţia "cocoşilor", care a ajuns temă de lucru pe masa preşedintelui Franţei, Nicolas Sarkozy, a dus la demisia şefului Federaţiei Franceze de Fotbal. Jean-Pierre Escalettes a considerat că are şi el partea sa de vină la eşecul din Africa de Sud şi a anunţat astăzi că îşi dă demisia.
"După ce m-am gândit mult în week-end şi am discutat cu apropiaţii, colegii şi colboratorii mei, consider că este de datoria mea să-mi dau demisia din funcţia de preşedinte al Federaţiei Franceze de Fotbal. Îmi asum cu luciditate partea mea de responsabilitate. Decizia este dictată de dorinţa de facilita evoluţia unei instituţii pe care am servit-o cu pasiune de mai multe decenii. Îmi voi prezenta demisia la Consiliul Federal din 2 iulie. Voi rămâne la dispoziţia tuturor pentru analizarea motivelor care au dus la acest fiasco al Franţei în Africa de Sud", se arată în comunicatul semnat de Escalettes.
Jean-Pierre Escalettes a menţionat că până vineri, când va avea loc Consiliul Federal, nu va acorda niciun interviu şi nu va face alte declaraţii.