Evenimentul ZileiPoliticaPremierul Cîțu, anunțul pe care toți românii îl așteaptă. Momentul în care vom reveni la normalitate

Premierul Cîțu, anunțul pe care toți românii îl așteaptă. Momentul în care vom reveni la normalitate

Premierul Cîțu, anunțul pe care toți românii îl așteaptă. Momentul în care vom reveni la normalitate
Luni, Prim-ministrul Florin Cîţu a susținut o conferință de presă la Palatul Victoria. Acesta a făcut precizări despre noile măsuri care vor fi luate în România

În conferința de presă susținută luni, premierul Florin Cîțu a spus că România se pregătească se revină la normalitate, dar asta depinde foarte mult de campania de vaccinare.

„Cerusem o analiză după ce am luat decizia legată de supermarketuri, mă interesează traficul din magazine. Vom avea această analiză pentru a înțelege impactul măsurilor. Voi anunța un comitet interministerial, sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenire la normalitate”, a spus premierul Cîțu.

În ceea ce privește campania de vaccinare, premierul României a declarat că „sunt două luni importante, aprilie și mai, vom avea aproape 8,3 milioane de doze care intră în România. La finalul lunii mai, în cel mai pesimist scenariu vom avea 5 milioane de persoane vaccinate. În scenariul optimist am avea 6,3 milioane. 5 milioane înseamnă 35% din populația adultă.

Fac apel la toți politicienii, cu toți să meargă și să prezinte campania de vaccinare. Toți românii să aibă datele la zi. E nevoie, am spus și la întâlnirea cu cultele: e nevoie de implicarea bisericii în campania de vaccinare, mai ales în mediul rural

Așa cum arată azi lucrurile, vom avea dozele la finalul lunii iulie pentru a vaccina 10 milioane de români. E important ca toată lumea să vrea să se vaccineze. Putem să vorbim de o redeschiderea a economiei aproape în totalitate. Am adus dozele mai repede față de ținta inițială, luna septembrie. Rămâne mijlocul lunii aprilie să ajungem la 100.000 de persoane vaccinate pe zi”, a mai spus premierul Cîțu.

„E nevoie să ne înregistrăm pe platforma de vaccinare, pentru că vom avea dozele de vaccin necesare. Situația epidemiologică: lucrurile s-au stabilizat. Am luat niște măsuri după consultări largi cu cultele, primarii, factori de decizie. Avem deja rezultate”, a mai spus liderul de la Palatul Victoria.

Premierul Florin Cîțu anunță că se pregătește revenirea la normalitate

Referitor la situația epidemiologică, premierul a declarat că „lucrurile s-au stabilizat. Am luat niște măsuri după consultări largi cu cultele, primarii, factori de decizie. Avem deja rezultate. Mă uit la evoluția zilnică a cazurilor, avem un platou care se menține de aproape o săptămână. Mult mai important, pe București avem o stabilizare, chiar scădere. Ilfov – avem un platou, Timiș – scade.

Incidența cumulată a cazurilor la mia de locuitori, Bucureștiul scade ușor. Vă cer în continuare să aveți răbdare, măsurile dau rezultate, funcționează. Așteptăm o îmbunătățire, dar nu se poate fără să păstrăm ce avem acum. Presiunea a fost și rămâne în spitale.”

Cu privire la formarea unui comitet interministerial, premierul a spus că „avem nevoie să arătăm românilor momentul când vom reveni la normalitate. 1 iunie e primul pas și trebuie pregătit. În comitetul interministerial vor fi implicate toate ministerele. Mâine am întâlnire cu Asociația HORA. Totul depinde de cum merge campania de vaccinare. Trebuie să ne vaccinăm, de aceea am dat termenul de 1 iunie pentru redeschiderea economiei, vom avea 5 milioane de persoane vaccinate”.


Accesează: