Evenimentul Zilei > Actualitate > Povestea bărbatului de 104 ani din Constanța care s-a vaccinat împotriva COVID
Povestea bărbatului de 104 ani din Constanța care s-a vaccinat împotriva COVID

Povestea bărbatului de 104 ani din Constanța care s-a vaccinat împotriva COVID

Povestea bărbatului de 104 ani din Constanța care s-a vaccinat împotriva COVID. Este vorba despre un veteran care a făcut cel de-al doilea Război Mondial și care susține că se menține în formă datorită muncii.

Povestea bărbatului de 104 ani din Constanța care s-a vaccinat împotriva COVID.

Un bărbat în vârstă de 104 ani, din județul Constanța s-a vaccinat împotriva COVID-19. Este vorba despre un veteran de război din localitatea Cumpăna (Constanța). El s-a imunizat la inaugurarea centrului de vaccinare deschis de autorități în această comună, conform Europa FM.

Destul de activ, în ciuda vârstei înaintate, veteranul, care se numește Ion Ceapă, a acceptat pe loc să-și facă un vaccin anti-COVID. Bătrânul susține că dorește să se mențină în formă și de aceea face orice este nevoie pentru sănătatea sa.

Dat fiind că centrul din Cumpăna tocmai a fost inaugurat, primarul comunei, Mariana Gâju, a decis ca inaugurarea să fie specială Drept urmare, primul pacient care a fost imunizat împotriva COVID-19 a fost veteranul de 104 ani, Ion Ceapă.

„Domnul Ceapă Ion care, la 30 martie, va aniversa împreună cu noi. Vom organiza aniversarea zilei de 104 ani. Este primul locuitor al comunei Cumpăna vaccinat în acest moment”, a precizat primărița Mariana Gâju, conform Europa FM.

Povestea bărbatului  din Constanța care s-a vaccinat împotriva COVID

Ion Ceapă este cetățean de onoare al comunei Cumpăna, veteran din cel de al Doilea Război Mondial. El a fost decorat, în 1944, cu Medalia „Serviciul Credincios”, cu spade, clasa I.

Chiar dacă a ajuns la o vârstă înaintată, veteranul Ion Ceapă este o persoană foarte activă. După cum spune chiar el, munca îl ajută să se mențină sănătos și în putere.

„Ce să fie? E bine. Dacă sunt sănătos și muncesc, merge. Multă sănătate!”, a spus Ion Ceapă.

Centre de vaccinare în Constanța

În județul Constanța au fost deschise încă patru centre de vaccinare anti-COVID-19. Acestea vor deservi persoanele din localitățile Ovidiu, Valu lui Traian, Mihail Kogălniceanu și Cumpăna. În prima fază, aici se vor vaccina persoanele de vârstă înaintată și pacienții cu boli cronice. De asemenea, centrele vor deservi persoanele înscrise în cea de-a treia etapă a campaniei de vaccinare.