Evenimentul Zilei > Actualitate > Poliţiştii au împărţit amenzi lângă trecerile de pietoni
Poliţiştii au împărţit amenzi lângă trecerile de pietoni

Poliţiştii au împărţit amenzi lângă trecerile de pietoni

După valul recent de accidente cauzate de neacordarea priorităţii, şoferii imprudenţi au fost ieri sancţionaţi, în cadrul unei acţiuni a Poliţiei Rutiere.

Marius C. zice că ezitarea pietonului a fost de vină. Cică omul a pus piciorul pe trecere şi imediat după aceea a dat înapoi. Şoferul devine ceva mai reţinut în susţinerea acestei variantei când vede imaginile, pe micul monitor din maşina de poliţie. 

Pe înregistrare se vede un pieton aflat în traversare pe banda a doua şi maşina condusă de Marius C., care trece prin dreptul său. Împăcat cu situaţia, şoferul plăteşte pe loc amenda de 120 de lei şi rămâne fără permis pentru o lună. Mai are voie să circule două săptămâni, până când expiră dovada eliberată de poliţişti.

„E mult exces de zel în acţiunea poliţiştilor… Eu n-am avut probleme până acum, dar ştiu că se întâmplă multe din cauza neacordării de prioritate.”, spune şoferul.

17 morţi de la începutul anului

Neacordarea priorităţii de trecere pietonilor reprezintă una din principalele cauze ale accidentelor auto petrecute în România. În primul trimestru al anului curent au fost 162 de astfel de accidente, în care 17 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alţi 150 au fost grav răniţi. Numai în Capitală, în cursul anului trecut, 21 de oameni au murit în asemenea evenimente.

Acum câteva zile, o femeie de 36 de ani a fost spulberată pe trecerea de pietoni de un tânăr care conducea o motocicletă. 

Ieri, poliţiştii rutieri din toate oraşele reşedinţă de judeţ au împărţit sancţiuni şoferilor care nu se sinchisesc de trecerile de pietoni. Acţiunea s-a desfăşurat între orele 12.00 şi 20.00 şi a avut ca obiectiv „reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul neacordării priorităţii şi a consecinţelor acestora”.

CRAIOVA

Pietoni ucişi pe zebră

De la începutul acestei luni, doi pietoni din Craiova şi-au pierdut viaţa, iar alţi trei au fost răniţi grav în urma unor accidente de circulaţie. Pe 2 aprilie, un pensionar a murit după ce a fost bătut de un tânăr aflat la volanul unui BMW nervos că pietonul traversa strada prea încet.

Şoferul a fost arestat pentru 29 de zile, după ce cazul a fost intens mediatizat. Săptămâna trecută, un alt tânăr craiovean a lovit cu maşina un copil de 14 ani, aflat pe trotuar, după ce a dat în marşarier fără a se asigura.

Conducătorul auto se află în prezent în arestul Poliţiei Dolj, fiind acuzat de vătămare corporală. Ultimul accident grav a avut loc marţi, când un bărbat de 63 de ani a fost lovit mortal pe trecerea de pietoni de un taximetrist care circula cu viteză şi nu a mai avut timp să frâneze. Şoferul s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă. (Gabriela Zanfir)   

BILANŢ 


Numărul accidentelor, în uşoară scădere 

În primele trei luni ale acestui an, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 13% faţă de perioada similară a anului 2009. Numărul persoanelor decedate s-a redus cu 10%, iar al persoanelor rănite grav cu 11%. 

„Totodată, accidentele produse ca urmare a neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public prin locuri marcate şi semnalizate cu indicatoare s-au redus cu 29%, iar numărul persoanelor decedate a scăzut cu 35% şi cel al persoanelor rănite grav cu 28%”, arată reprezentanţii Poliţiei Rutiere.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: