Pod de gheaţă spectaculos peste râul Suceava

Pod de gheaţă spectaculos peste râul Suceava

Pilonii formaţi sub pod arată o imensă pierdere de apă din conductele de distribuţie. Gheaţa ar putea zdruncina serios structura podului

Podul de peste râul Suceava care face legătura cu cartierul Iţcani al municipiului Suceava stă pe doi piloni de gheaţă, imaginea fiind pe cât de spectaculoasă, pe atât de îngrijorătoare.

Pentru că o conductă de transport a apei potabile, care trece peste pod, este fisurată, apa care se prelinge a transformat în aceste săptămâni de iarnă grea adevărate sloiuri de gheaţă sub forma unor piloni. Ştefan Groza, directorul societăţii de apă şi canalizare a municipiului Suceava, susţine că ştie de problemă şi că aceasta va fi remediată odată cu încălzirea vremii. „E o conductă din 1964”, susţine directorul Groza.

Primarul Ion Lungu recunoaşte că există un risc şi am declarat că va încerca să găsească o soluţie. „Există un risc atâta timp cât conducta nu este îngropată şi se află deasupra râului Suceava, unde curenţii de aer sunt foarte puternici. Este un semnal de alarmă pentru noi şi cei de la ACET (societatea de apă şi canal) trebuie să găsească o altă soluţie tehnică, să abandonăm această variantă şi să mergem pe o altă soluţie tehnică care să nu pericliteze alimentaţia cu apă a unei părţi din cartierul Iţcani în iernile următoare”, a explicat edilul.

Ne puteți urmări și pe Google News