Evenimentul ZileiPoliticaPNȚCD dă în clocot. De ce e contestată mișcarea pe care vrea să o facă președintele Aurelian Pavelescu

PNȚCD dă în clocot. De ce e contestată mișcarea pe care vrea să o facă președintele Aurelian Pavelescu

PNȚCD dă în clocot. De ce e contestată mișcarea pe care vrea să o facă președintele Aurelian Pavelescu
Conducerea PNȚCD a trimis un drept la replică, pe adresa redacției, după un articol publicat pe siteul nostru, la data de 14 mai. În comunicat se fac mai multe precizări ce vizează neînțelegerile din partid.

Conducerea PNȚCD a oferit un drept la replică, pentru evz.ro, după articolul publicat la data de 14 mai. Și care a avut titlul „Război total în PNȚCD. Europarlamentarul Cristian Terheș îl contestă pe președintele Pavelescu. Acuzații grave de delapidare”. În comunicatul primit, conducerea acestei formațiuni politice explică disensiunile existente în ultima perioadă. Redăm integral dreptul la replică.

„Încolțit de dosare care vizează atât demiterea sa din partid , cât și atragerea răspunderii pentru suma imensă cu care a prejudiciat Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat , învătat să utilizeze petarde de presă pentru a distrage atenția publică , Pavelescu aruncă acum fumigena unei așa- zise „noi alianțe”. Cu cine anume ? Tocmai cu …Liviu Dragnea , mai vechea cunoștință și a europarlamentarului Cristian Terhes , venit in PNȚCD la scurtă vreme după ce a candidat pe listele PSD pentru obținerea mandatului la Bruxelles.

În partid , pe fondul deja creat prin demiterea lui Aurelian Pavelescu din partid , încă din ianuarie 2021 , s- au creat mari și RECENTE DISENSIUNI , ca urmare a acțiunilor exercitate de către Autoritatea Electorală Permanentă , care a constatat grave nelegalități in contabilitatea PNȚCD , încasări nelegale de chirii și împrumuturi fictive ,VÂNZĂRI DE SEDII , amendând partidul cu o sumă de peste 680 000 lei.

Această situație a adus cu sine discordia între Aurelian Pavelescu și Cristian Terhes , în speță, motivul principal care a condus la crearea conflictului dintre ei, fiind acela al RĂSPUNDERII CIVILE PENTRU SUMA URIAȘĂ pentru care ANAF a transmis deja notificări și înștiințări ce vizează o iminentă executare silită .

Astfel , în acest context, vechea tovărășie dintre Pavelescu și Liviu Dragnea, este acum scoasă de la naftalină , aruncându- se în ochii publicului fumigena unei alianțe pe care Aurelian Pavelescu nu mai are dreptul să o semneze, acesta fiind DEMIS DE DREPT DIN PNȚCD ca urmare a candidaturii sale pe listele Partidului Ecologist Român la alegerile generale din anul 2020 .

Candidând pe listele PER , atât președintele PNȚCD, cât și prim- vicepreședintele Gheorghe Rizescu, și- au pierdut calitatea de membru, precum și funcția anterior exercitată în partid , DUPÂ CUM REZULTĂ ȘI DIN CONȚINUTUL DECLARAȚIILOR DE INTERESE ale acestora publicate pe site – ul http://declaratii.integritate.eu/DownloadServlet?fileName=9388458_354275%20vol%202IA_001.pdf&uniqueIdentifier=NTNTARTLNE_9388458 , declarații publice formulate în contextul candidaturilor din 2020, prin urmare demiterea de drept a intervenit pentru Aurelian Pavelescu inca din 2020 , de cand au candidat pe listele PER (Partidul Ecologist Român).

După alegeri , având la partid o PERMANENTĂ SURSĂ DE OBȚINERE A UNOR VENITURI ILICITE, acesta NU ȘI-A RECUNOSCUT SITUAȚIA JURIDICĂ de a fi fost demis de drept , deși i s-a cerut retragerea totală chiar în decembrie 2020, de către mai multe organizații din partid . Nu a făcut asta, dimpotrivă, și- a continuat acțiunile ilicite , ÎNCASĂND NELEGAL ȘI INSUȘINDU-SI CHIRIA DE LA RESTAURANTUL situat în curtea sediului central al PNȚCD din Piața Rosetti .

Văzând că aceste acțiuni illicite ale lui Aurelian Pavelescu continuă, neexistând un președinte și nici un prim – vicepreședinte care sa exercite în mod legal prerogativele de conducere, a fost convocat și pe 23 ianuarie 2021 s- a desfășurat ședința Comitetului Național de Conducere al PNȚCD, care a constatat și dispus demiterea de drept a celor doi din partid, în conformitate cu prevederile STATUTULUI PNȚCD.

Hotarârile CNC au fost atacate în instanță de către Aurelian Pavelescu, acțiunea acestuia fiind respinsă prin hotărâre definitivă (documentul atașat).

În prezent, noile foruri ale partidului sunt în curs de înregistrare la Registrul Partidelor Politice, acțiunea de înregistrare fiind contestată de catre Aurelian Pavelescu anume pentru a câstiga timp care sa-i permită să încaseze în continuare venturi din vânzarea unor sedii din teritoriu precum și din închirierea sediului central. Aceste foruri au sesizat AEP, autoritate care, prin controlul efectuat, a constatat realitatea celor sesizate .

Problema care se pune cu prioritate în acest moment este însa, nu doar aceea a conducerii , ci și a RĂSPUNDERII, atât pentru suma care reprezintă SANCȚIUNEA AEP, cât si pentru PREJUDICIUL PROPRIU-ZIS AL PARTIDULUI, acest prejuficiu fiind unul uriaș , care atrage și răspunderea penală , nu doar pe cea civilă.

Aurelian Pavelescu, folosindu-se de partid și de funcția de președinte al partidului, pe care a ocupat- o până la momentul candidaturii pe listele PER din 2020, a vandut o serie de sedii ale partidului, după cum urmează :

1 . Sediul istoric al PNȚCD din Georges Clemenceau, nr. 9, sector 1, București, care a aparținut fundației Maniu Mihalache și care a fost redobândit de către partid printr-un aplu proces de retrocedare desfășurat în contradictoriu cu RAPPS.

Acest sediu valorează câteva milioane de euro numai în ceea ce privește valoarea terenului, partidul având un drept de proprietate atât asupra construcției în suprafață de 506 m amprentă la sol, construcție pe 3 niveluri, cât și asupra terenului.

2. Sediul din Timișoara situat în centrul municipiului Timișoara, pentru care s-a înscenat o executare silită, banii rămași și obținuți de către partid ne fiind evidențiați în mod legal în documentele contabile ale partidului; acești bani nu se regăsesc in conturile partidului și nici în caserie.

3. Sediul din Târgoviște, aceasi situație, banii obținuți ca preț din vânzarea sediului neregăsindu-se in conturile partidului și nici in caserie.

4. Sediul din Botoșani, vândut in anul 2021 tot ca urmare a existenței unei proceduri de executare silită, banii obținuți ca preț din vânzare fiind solicitați foarte insistent președintelui de organizație teritorială de către Aurelian Pavelescu.

Distinct de aceste vânzări, Aurelian Pavelescu se mai face culpabil de încasarea personală, utilizând documente contabile ce poartă însemnele PNȚCD, respectiv chitanțe și facturi, a unor chiri obținute de la restaurantul Legere, situat în curtea sediului central al partidului din piața Rosetti, bulevardul Carol, nr 24, sector 2, București. De menționat ca Aurelian Pavelescu închiriază în numele partidului, contrar dispozițiilor contractului de închiriere pe care PNȚCD l-a perfectat cu AFI, dispoziții care interzic subînchiriere.

Ca și concluzie, Aurelian Pavelescu urmează sa răspundă nu doar pentru exercitarea și folosirea in mod nelegal a funcției de președinte al partidului, ci și pentru prejudiciul imens creat partidului prin vânzarea spațiilor mai sus menționate, cat și pentru sumele de bani cu care partidul a fost sancționat de către AEP ca urmare a constatării mai multor neregularități între care și fapte imputabile partidului ce rezultă din cele mai sus indicate.

Poate că, în ultimul ceas, domnul europarlamentar Cristian Terhes, văzând somatiile din partea ANAF, a sesizat gravitatea situației la care conducerea partidului este expusă în ceea ce privește răspunderea pentru sumele de bani reprezentând amenzile aplicate de A.E.P., dar și pentru sumele de bani reprezentând prejudiciul propriu-zis.

Pe de altă parte, încolțit fiind de ultimele ședinte ale forurilor statutare ale partidului, de somațiile ANAF și de aspectul răspunderii civile și penale, pe care nu le va putea ocoli, încearcă acum o diversiune cu o așa numita “alianță” cu Liviu Dragnea sau cu partidul pe care acesta îl reprezintă, aceasta acțiune neavând însă alt caracter decât pe acela de a abate atenția membrilor de partid, precum și a opiniei publice, de la gravitatea situației la care a expus partidul, de la amenzile uriașe și de la răspunderea pentru aceste amenzi”, se precizează în comunicatul care este semnat de:

Conducere PNTCD

Miron Marcel

Dan Sarbu


Accesează: