PNȚCD cheamă întreprinzătorii români la proteste față de "asasinatul economic" practicat de USL

PNȚCD cheamă întreprinzătorii români la proteste față de "asasinatul economic" practicat de USL

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat califică drept un veritabil asasinat economic proiectul de ordonanţă prin care guvernul USL limitează plăţile în numerar pentru persoanele fizice şi juridice la 2000 de lei/zi, respectiv la 10.000 de lei/zi.

"Pe de-o parte, acest act normativ încalcă flagrant libertăţile individuale ale românilor cinstiţi prin obligarea oricărei persoane fizice care vrea să cumpere, de exemplu, o casă ori o maşină, să efectueze tranzacţia prin bancă, plătind în plus comisioane din care beneficiază doar sistemul bancar", argumentează PNȚCD într-un comunicat de presă. Țărăniștii consideră că "acest act normativ reprezintă o altă acţiune din războiul pe care guvernul de stânga al USL l-a declarat întreprinzătorilor români". Aceștia mai apreciază că ordonanţa "va avea drept consecinţă sufocarea mediului privat prin creşterea costurilor de achiziţie cu valoarea comisioanelor mari, plătite de antreprenori către bănci". Măsura anulează posbilitatea ca firmele aflate în insolvenţă din cauza datoriilor pe care le are statul la aceste firme să se relanseze economic prin utilizarea singurului mijloc de plată care le mai putea ţine în viaţă.

PNȚCD apreciază că "această măsură este luată de guvernul stângist Ponta-Antonescu din disperarea de a face rost cu orice preţ de bani la bugetele de stat în anul 2014, bani care urmează să fie utilizaţi ca pomeni electorale". Ca urmare, PNȚCD îi invită pe întreprinzătorii mici şi mijlocii (IMM) la elaborarea unui plan comun de acţiune împotriva acestei măsuri aberante. De asemenea, în următoarele săptămâni, PNŢCD va organiza proteste de stradă în Piaţa Victoriei "împotriva asasinatului economic al guvernului USL", proteste la care îi așteaptă "pe toţi românii cu spirit întreprinzător".

Ne puteți urmări și pe Google News