PNL și Guvernul României vor sprijini produsele și producătorii români. Nicolae Ciucă: Vom crea bază solidă a creşterii clasei de mijloc

PNL și Guvernul României vor sprijini produsele și producătorii români. Nicolae Ciucă: Vom crea bază solidă a creşterii clasei de mijloc Sursa foto: Razvan Valcaneantu \ EEC

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a participat la alegerile Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali. Liderul PNL a declarat că atât Guvernul, cât și partidul său va susține mereu produsele şi producătorii români.

Nicolae Ciucă a participat la alegerile interne ale Clubului Oamenilor de Afaceri liberali (COAL) joi, 16 martie. Prim-ministrul a declarat că spera ca PNL să aibă o structură funcțională și reprezentantivă care va face tot ceea ce poate pentu producătorii români. Șeful Guvernului a continuat prin a spune că cele trei surse de majoare de dezvoltare a mediului de afaceri sunt capitalul românesc, investițiile străine și fondurile europene, iar fiecare parte are rolul ei în ceea ce privește modernizarea și dezvoltarea țării. El a subliniat și importanța reformelor care pot dezvolta țara și sunt strâns legate de obiectivele asumate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Liberalul a subliniat că prin capitalul străin este adusă experiență, inovație și tehnologie în țara noastră, iar toate finanțările europene ajută întreg procesul de reformă atât în ceea ce privește instituțiile statului, instituţiile administrative, cât şi cele economice. „Vreu să subliniez, încă o dată, cât de important este acest aspect al reformelor prin care noi putem să dezvoltăm cu adevărat România şi aceste reforme sunt strâns legate de angajamentul şi obiectivele noastre asumate prin PNRR. Capitalul autohton are, în opinia mea, un rol decisiv în a reduce decalajele interne. Este cel mai loial capital şi de aceea PNL trebuie să îi acorde o atenţie deosebită”, a spus Nicolae Ciucă, care a punctat că nu face aceste demersuri doar pentru că alegerile vin, ci pentru a oferi sprijin producătorilor și produselor românești. „Prin companiile româneşti, noi urmărim să creăm acea bază solidă a creşterii clasei de mijloc a României. Este, dacă vreţi, un patriotism lucid şi cu respect faţă de toţi partenerii externi, faţă de investitorii străini. Este un proiect de ţară prosperă în UE şi în regiune. Această creştere a numărului celor care s-ar înscrie în ceea ce numim clasa de mijloc este fundamentală pentru ca decalajele de nivel de trai, educaţie, civilizaţie din România să dispară treptat”, a mai spus liderul PNL.

PNL are „menire istorică” de a promova companiile și antreprenorii români

Șeful coaliției de guvernare a mai adăugat că „menirea istorică” a partidului pe care îl conduce este să promoveze toate companiile românești, dar și antreprenorii români. În plus, acest demers este și una dintre cele mai inteligente soluții de dezvoltare. Liderul PNL a continuat prin a spune că și-a dat seama că întreg personalul din COAL a realizat că „atunci când românii vor, pot! Şi nu pot puţin!”. Ciucă a explicat că decalajele din mediul de afaceri pot fi reduse doar dacă vor fi impuse soluții prin care veniturile populației să fie crescute. Ulterior, PNL trebuie să scoată cât mai multe familii din zona veniturilor mici și să treacă câți mai mulți români peste media actuală.

„Clasa de mijloc din România este prea mică, astăzi, pentru a vorbi de o dezvoltare consistentă şi durabilă a României. Şi acesta trebuie să fie un semnal de alarmă, nu doar pentru PNL ci pentru  întreaga clasa politică. Eu cred că PNL, în primul rând, are datoria să crească cât mai mult: numărul familiilor care să poată la finalul lunii să economisească măcar câte puţin; să-şi crească numărul familiilor care să îşi poată permite să îşi educe în condiţii decente copiii şi să îi poată duce măcar întro vacanţă pe an”. De asemenea, liberalii ar trebui să facă toate demersurile pentru ca numărul oamenilor care să își permită servicii medicale decente și medicamente să fi mai mare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum pot fi reduse decalajele din societate

Nicoalae Ciucă crede că toate aceste decalaje din societate vor putea fi reduse numai dacă se va face o evaluare a modului în care pot fi crescute veniturile. Așadar, premierul a propus să fie acordată o atenție mai mare celor 3.3 milioane de contracte de muncă și celor 561.000 de companii românești care se află în țară pentru că în aceste firme este regăsit cel mai solid capital al țării. În plus, condițiile din companii trebuie crescute pentru a putea fi permisă și majorarea numărului de angajați și a veniturilor acestora. Șeful Guvernului a punctat că în acest caz trebuie pus accent pe ajutoarele de stat și pe metodele prin care produsele și companiile românești să devină din ce în ce mai prospere. În același timp, România este obligată să atragă din ce în ce mai multe fonduri europene.

De asemenea, o atenție importantă trebuie acordată și investitorilor străini care au investitat în dezvoltare și inovare și sunt dispuși să își investească profitul obținut în țara noastră tot în firmele pe care le-au deschis în România. „Firmele româneşti sunt profitabile şi ele finanţează mână de lucru românească de care trebuie să avem cea mai mare grijă să nu migreze. Aceste firme au un profit mediu de 7,8%, faţă de cele străine care au un profit mediu de 3,7%. În acelaşi timp, România rămâne o piaţă care oferă randamente de profit mari pentru toată lumea. Vă spuneam, totodată, că pe tot parcursul mandatului meu am sprijinit şi voi sprijini firmele româneşti”.

Liderul PNL a continuat prin a spune că România a avut în anul 2020 805.000 de firme, dintre care doar în anul trecut au fost înmatriculate 152.000. Ciucă a subliniat că este o cifră record pentru că în anul 2018 erau înamtriculate doar 142.000 de firme. Din totalul de peste 800.000 de companii, în jur de 244.000 sunt firme strâine. „Toate acestea ne arată că piaţa e una dinamică şi că avem un mediu economic  stabil şi sănătos. România e o piaţă stabilă şi echilibrată şi ea trebuie să rămână o piaţă predictibilă, atât pentru mediul de afaceri, cât şi pentru angajaţi sau persoane care vor să intre în câmpul muncii”, a mai precizat liderul PNL.

Ce trebuie să facă COAL pentru toți investitorii străini

Nicoale Ciucă a mai adăugat că rolul COAL este să sprijine toate firmele din România. În plus, el a cerut ca toate companiile românești să fie încurajate și să primească suport pentru a trece peste „complexul local”. Premierul vrea ca toate aceste firme să fie mai mult decât lideri regionali pentru produsele și serviciile pe care le oferă în acea comunitate deoarece pot să fie competitivi. Șeful Executivul le-a transmis membrilor COAL că se așteaptă ca organizația să fie un pilon mult mai important în ceea ce privește relația de businees dintre PNL și mediul de afaceri.

„Să fie un integrator de idei şi soluţii care ajută sistemul public să înveţe, de la toţi actorii mediului privat, cum să fie mai prietenos şi mai eficient în relaţia cu ei. Mă aştept de la COAL să devină Inteligenţa Naturală a PNL şi a Guvernului, care ne arată drumul cel mai scurt către dorinţele oamenilor de afaceri români şi străini. COAL trebuie să fie o sursă consistentă de know how pentru modernizarea României, iar PNL să fie cel care face posibile ideile de succes, prin actul de guvernare central şi local”, a conchis Ciucă, potrivit comunicatului emis.