Amintim că în urmă cu aproximativ o săptămână,  Nicuşor Dan, fostul preşedinte al USR, a anunţat că va candida independent pentru Primăria Capitalei, la alegerile locale de anul viitor, şi a cerut sprijinul alianţei USR-PLUS şi al PNL. Nicușor Dan susține că Firea va fi un candidat foarte greu de învins în 2020 dacă Ppoziţia nu se va uni pentru a sprijini un singur candidat, iar acel candidat este el.

„Nici USR, nici PLUS, nici Partidul Național Liberal nu au luat vreo decizie privind candidatul pe care o să îl susţină la Primăria municipiului Bucureşti. Eu cred că imediat după ce se termină toată această nebunie cu probleme naţionale, şefia Camerei Deputaţilor, moţiune de cenzură, eu cred că o să existe înţelepciunea ca opoziţia să vină cu un candidat comun la Primăria Bucureşti şi eu cred că sunt cel mai bun astfel de candidat”, a afirmat Nicuşor Dan.

Zvonul cu privire la susținerea unei eventuale candidature a lui Nicușor Dan vine în contextul în care luni, toată conducerea PNL București și-a dat demisia. Primul care și-a anunțat demisia a fost Cristian Bușoi, fostul președinte al PNL București. După anunțul lui Bușoi. președinții de filială, cu excepția Ancăi Boagiu, au decis să demisoneze în bloc. Mai târziu, în acceași zi, Anca Boagiu a fost demisă din funcția de președinte al PNL Sector 2. În urma demisiilor și demisiei, toate birourile de conducere ale filialelor din București au fost dizvolvate. În următoarele zile, pe București, urmează să vină o altă conducere care, conform așteptărilor lui Luduovic Orban, va trebui să scoată un scor mai mare pe Bucurști la următoarele alegeri.