"Eu le spun Alianţa Socialistă, că asta este în realitate. Dl Ponta s-a identificat şi cu Fidel Castro…", a replicat Boc pe fondul discuţiei legate de reorganizarea administrativ-teritorială, la remarca moderatorului că "denumirea oficială este Uniunea Social-Liberală".

"Dvs vă faceţi datoria, eu ca politician îmi permit să spun pentru că pe de o parte PNL s-a predat PSD-ului şi acest lucru îl vede toată lumea, că nu mai există PNL şi nu mai există dreapta reprezentată de PNL în România. Iar pe de altă parte, dl Victor Ponta de la sine s-a identificat cu Fidel Castro, s-a proclamat un Fidel Castro de România, aşa că nu văd de ce nu le-am spune Alianţa Socialistă", a explicat Boc motivele pentru care omite premeditat de fiecare dată săse refere la USL ca la o alianţă compusă din cele două formaţiuni.
Off-urile lui Antonescu: Boc, slab la minte, Ponta nu l-a comparat cu Havel
Liderul PNL Crin Antonescu l-a criticat recent la tv pe Emil Boc pentru ca se referă la USL cu sintagma "Alianţa Socialistă", afirmând că "e slab de minte" de vreme ce de patru luni nu reuşeşte să memorizeze cum trebuie denumirea USL.

"Omul este slab de minte, îmi pare rău să spun asta, că nu degeaba îi dă ţi taică-su cu oul în cap. E slab de minte. N-are ţinere de minte. Nu reuşeşte de patru luni de zile să memoreze corect numele unei formaţiuni politice din România, care se numeşte Uniunea Social-Liberală", a spus Antonescu.

În schimb, în martie 2010, în cadrul unei emisiuni de televiziune Victor Ponta susţinea că el şi Crin Antonescu sunt precum Che Guevara şi Fidel Castro.

"Eu ţin foarte tare ca din 2012 unul dintre noi să fie liderul Guvernului şi celălalt liderul Opoziţiei (…) Deocamdată însă, dacă tot ziceaţi că am fost rebeli, sper că domnul Antonescu nu se supără, suntem ca Fidel Castro şi Che Guevara, dar dictatorul încă n-a fugit. Adică dictatorul e tot aici. Noi am coborât din munţi, dar dictatorul încă e la palatul lui aşa că lupta continuă. (…) Şi ei (Castro şi Guevara) s-au despărţit la un moment dat", spunea Ponta, referindu-se la caracterul relaţiei sale politice cu Antonescu. La acea vreme, liderul liberal nu a protestat doar s-a amuzat, plângându-se în glumă că acesta nu dă exemple de personaje mai democratice precum cehul Havel.