Omul are 26 de ani și a pornit cu mult curaj să înfrunte stihiile, sperând că nu va fi prins. Planul său a fost dejucat de Paza de Coastă olandeză, care l-a recuperat în dreptul orașului Ijmuiden, la un kilometru în larg, arată ziarul Daily Mail, citat de portalul www.ziarulromanesc.net.

Militarii olandezi au fost surprinși de curajul călătorului. Deși se poate vorbi mai degrabă de nesăbuința lui. El își confecționase pluta din sticle din plastic, din ghivece, tot din plastic, la care adăugase lemne, pe toate strângându-le cu frânghii.

Știa că va fi o călătorie destul de lungă, așa că își făcuse provizii, dar nu de orice fel, ci apă, mâncare, ciocolată și cafea. Peste toate însă, era dotat cu un panou solar, ca să își poată încărca telefonul mobil.

După ce a fost adus la mal de militarii olandezi, omul le-a zis că dorea să ajungă în Marea Britanie și credea că aceasta e o soluție foarte bună, cea cu pluta lui din resturi, de care oricum nu mai avea nimeni nevoie.

A fost nevoie de un translator pentru asigurarea dialogului, întrucât imigrantul nu cunoaște decât limba țării unde s-a născut.

Militarii i-au spus că a avut mare noroc că a fost depistat de Paza de Coastă, pentru că risca să se înece.