Plata pensiilor pe luna mai. Data la care banii vor ajunge la pensionari

Plata pensiilor pe luna mai. Data la care banii vor ajunge la pensionari Speranța de viață a început din nou să crească în Uniunea Europeană. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Șeful Casei de Pensii a anunțat data la care beneficiarii din România vor intra în posesia sumelor aferente lunii mai. În luna aprilie, procesul de distribuire a fost afectat de greva poștașilor, însă pensionarii nu scapă de aceste inconveniente nici în luna mai.

Pensii plătite mai târziu în luna mai

La începutul lunii aprilie, angajații Poștei Române au protestat din cauza salariilor mici. Din acest motiv, banii au ajuns mai târziu la pensionari.

Nici în luna mai, beneficiarii nu vor primii pensiile la timp, de data aceasta problemele fiind legate de minivacanța bugetarilor.

Pensionari, pensionari

Sursa foto: Dreamstime.com

Când vor ajunge banii la beneficiari

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) a declarat fă pensiile vor fi plătite ulterior datei prestabilite din luna mai. Daniel Baciu a precizat că întârzierile vor avea loc din cauza zilelor libere de 1 Mai.

Ne puteți urmări și pe Google News

Distribuirea pensiilor se face în intervalul 1 - 15 a fiecărei luni. Din cauza minivacanței bugetarilor, sumele aferente lunii mai vor fi alocate din a doua zi a lunii. Astfel, Acestea vor ajunge mai târziu la seniorii din România.

Poșta

Sursa foto: Arhiva EVZ

Pensii plătite cu întârziere înainte de Paște

Minivacanța bugetarilor de Paște începe pe 1 mai și se va încheia pe 7 mai.Șeful Casei de Pensii susține că angajații Poștei Române vor fi chemați la muncă imediat după ziua de 1 mai. Astfel, aceștia vor putea distribui sumele aferente lunii mai.

Astfel, poștașii vor începe activitatea de pe data de 2 mai, astfel încât pensiile să ajungă la seniori la finalul săptămânii. Angajații Poștei Române vor fi recompensați cu o zi liberă în plus.

În jur de 5.000.000 de pensionari din România primesc banii acasă în prima parte a lunii. Restul beneficiarilor au optat pentru varianta depunerii pe card a sumelor lunare de la stat. Banii intră pe cardurile pensionarilor între zilele 12 și 15 a fiecărei luni.

Conform anunțului Casei de Pensii, în cazul în care vor exista probleme cu unele ștate de plată, poștașii vor distribui banii către acei beneficiari din 8 mai.