Evenimentul Zilei > Actualitate > Piţurcă se teme de Andorra!
Piţurcă se teme de Andorra!

Piţurcă se teme de Andorra!

Selecţionerul naţionalei României spune că s-ar mulţumi şi cu o victorie la limită astă-seară în faţa codaşilor grupei.

Naţionala de fotbal a României va juca astă-seară, de la ora 20.30, în direct la Antena 1, împotriva reprezentativei similare a statului Andorra.
După ce au debutat în campania de calificare la Mondialul din 2014 cu un succes obţinut vineri în Estonia, scor 2-0, tricolorii sunt obligaţi să bifeze trei puncte şi în jocul de diseară.
Ia în calcul şi înfrângerea!
Chiar dacă România se află în cădere liberă în clasamentul FIFA, acolo unde ocupă locul 57, diferenţa faţă de Andorra este uriaşă. Naţionala iberică se află pe poziţia 199 în lume, iar din Europa, doar San Marino este clasată mai prost (206).

Mediocritatea în care se zbat tricolorii de ani de zile a dus la o precauţie exagerată chiar şi înaintea unui joc disputat contra "liliputanilor" fotbalului.
Selecţionerul Victor Piţurcă a dat dovadă de un pragmatism exagerat şi a declarat că s-ar mulţumi chiar şi cu o victorie la o diferenţă de un gol. "Comentariile sunt de prisos, îmi doresc trei puncte şi nimic mai mult. Sper să fie şi spectacol, dar mă interesează mai mult să câştigăm. Pentru mine e acelaşi lucru dacă vom câştiga cu 1-0 sau cu 4-0. La final se ţine cont de meciurile directe. Un profesionist trebuie să se gândească la tot ce se poate întâmpla într-un joc. Orice echipă mare poate să piardă dacă nu e conectată la joc. Tot timpul vrem să fim ofensivi, dar trebuie să ne şi permită adversarul. Andorra nu e aşa de slabă cum credeţi voi", a afirmat selecţionerul.
Suporterii fug iarăşi de prima reprezentativă
După victoria fără glorie obţinută în Estonia, Piţurcă a spus că naţionala merită nota 10+. De altă părere au fost fanii români, care nu au dat buzna săşi cumpere bilete pentru întâlnirea de diseară.
Până ieri după-amiază se vânduseră puţin peste 3.500 de bilete, iar la ora jocului nu sunt aşteptaţi mai mult de 5-6.000 de spectatori. România a mai întâlnit Andorra în campania de calificare la Mondialul din 2006.
Atunci, tricolorii au câştigat în deplasare cu scorul de 5-1 şi s-au impus pe teren propriu cu scorul de 2-0. Mircea Sandu, preşedintele FRF, a anunţat, ieri, că negociază perfectarea unui joc-amical cu Spania, ce ar putea avea loc în 2013, la Bucureşti.
"Selecţionerul Del Bosque e cheia. Caută soluţii, pentru că sunt solicitaţi", a afirmat "Naşu’".

"Scorul cu Andorra e important doar pentru suporteri. Pentru noi contează doar să câştigăm acest joc. Am văzut că joacă foarte dur. Sperăm să nu avem parte de accidentări".
RĂZVAN RAŢ, jucător echipa naţională

"Vreau să jucăm cu Spania, în 2013, la Bucureşti. Nu e uşor. Am dicutat cu Villar, preşedintele federaţiei. Totul depinde de selecţionerul Del Bosque". MIRCEA SANDU, preşedintele FRF

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News