Evenimentul Zilei > Monden > Petrică Mîțu Stoian și-a presimțit moartea. Ce a făcut săptămâna trecută e șocant
Petrică Mîțu Stoian și-a presimțit moartea. Ce a făcut săptămâna trecută e șocant

Petrică Mîțu Stoian și-a presimțit moartea. Ce a făcut săptămâna trecută e șocant

Îndrăgitul interpret de muzică populară Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață sâmbătă după amiază, la spitalul din Reșița. Avea doar 61 de ani. A fost internat cu insuficiență respiratorie, starea sa s-a agravat rapid, iar medicii au fost nevoiți să constate decesul.

Drama a început sâmbătă dimineața, când starea de sănătate a artistului s-a agravat. Prin apel la 112 s-a solicitat de urgenţă un echipaj medical. El se afla internat la o clinică privată de lângă Sasca Montană, 100 de kilometri de Reșița, acolo unde făcea terapie hiperbară. .

„S-a făcut solicitare la ambulanță pentru tuse cu sânge. Are o fibrilație axială cronică cu un ritm rapid şi este pe anticoagulant. Din nu ştiu ce motive dozajul cu anticoagulante nu s-a făcut cum trebuie şi este supradozat”, a spus la Antena 3 Cosmin Librimir, director medical SJU Reşiţa.

Ajuns la spitalul din Reșița, Petrică Mîțu Stoian se afla într-un șoc septic, ceea ce înseamnă că organele îi erau foarte afectate și cedau rând pe rând. Artistul a fost intubat pentru că nu a suportat masca de oxigen. Din păcate, având capacitatea pulmonară afectată la 70% trupul artistului a cedat, iar medicii au fost nevoiți să declare decesul.

Și-a pregătit mormântul chiar cu o săptămână în urmă

Apropiații spun că, Petrică Mîțu Stoian îşi pregătise încă de săptămâna trecută mormântul. Artistul nu era căsătorit şi nu avea copii şi probabil a organizat toate pregătirile pentru a nu pune presiune pe familia cu care începuse deja să dezvolte şi o afacere în agricultură.

Pandemia şi lipsa evenimentelor l-au determinat pe artist să se ocupe alături de o nepoată de terenurile pe care le are la Mehedinți, acolo unde a făcut o adevărată cultura de căpșuni. El se ocupă de munca brută, potrivit informaţiilor din spațiul public, în timp ce nepoata sa avea grijă ca recolta să fie vândută.

Chiar dacă noua pasiune era încununată cu succes, Petrică Mîţu Stoian nu a renunţat la muzică, scrie Antena3.

Îndrăgitul artist va fi înmormântat la Craiova

„Am o carieră de peste 30 de ani. În acest timp am adunat peste 480 de piese. Am ales tot ce a ce a fost mai bun de la marii artiști. Am „furat” cum se spune”, declara îndrăgitul artist.

Ultima postare pe pagina sa de socializare a fost pe 27 octombrie.

„Profitați din plin de toate momentele vieții!”, scria îndrăgitul artist, iar melodia pe care o recomanda era „De-aș mai fi băiat odată”.

Trupul neînsufleţit al artistului va fi dus la Cimitirul Ungureni din Craiova, de familie şi impresarul său. Petrică Mîțu Stoian nu era căsătorit și nu avea copii.