Evenimentul Zilei > International > Peste nouă mii de butoaie de whisky Kentucky Bourbon au fost distruse în urma prăbușirii depozitului în care se aflau
Peste nouă mii de butoaie de whisky Kentucky Bourbon au fost distruse în urma prăbușirii depozitului în care se aflau

Peste nouă mii de butoaie de whisky Kentucky Bourbon au fost distruse în urma prăbușirii depozitului în care se aflau

Mii de butoaie de whisky au fost distruse vineri, când o mare parte a depozitului în care se aflau s-a prăbușit. Clădirea, veche de zeci de ani, face parte dintr-o distilerie aflată în inima regiunii din Kentucky cunoscută pe plan mondial ca ”Bourbon Country”.

Depozitul deteriorat de la Distilleria Barton din Bardstown, fondată în 1792, avea aproximativ 18.000 de butoaie și se pare că au fost afectate până la jumătate din acestea, conform proprietarului distileriei.
"În prezent, evaluăm câte dintre butoaiele afectate pot fi recuperate", a declarat Amy Preske, purtătoarea de cuvânt al Sazerac, o companie de băuturi spirtoase din Louisiana. "Mai multe sortimente de produse distilate, de vârste diferite, erau puse la păstrare în depozitul prăbușit."
Nu a fost stabilită cauza prăbușirii clădirii, incident care a avut loc aproape de ora prânzului. Nu au fost înregistrați răniți, a mai declarat doamna Preske.
Ar putea dura zile sau chiar săptămâni înainte ca distileria să poată evalua pe deplin daunele aduse depozitului, construit în anii 1940, susține aceasta.
"Deocamdată, nu știm care branduri sau clienți ai companiei Barton 1792 vor fi afectați", se afirmă în aceeași declarație.
Distileria a început programul sezonier normal, săptămâna trecută, în cadrul căruia se întrerupe activitatea pentru reparații și întreținere de rutină, a afirmat domnia sa. Prăbușirea nu va afecta producția de bourbon după încheierea perioadei de vară în care distileria își întrerupe activitatea.
Sectorul producției de bourbon din Kentucky se bucură de o creștere a cifrei de afaceri, la peste 1,1 miliarde de dolari. Astfel, au fost extinse vechile unități de producție, înființându-se noi depozite și centre de turism. Producătorii de alcool din Kentucky au pus la învechit peste 6,6 milioane de butoaie de bourbon, potrivit Asociației Distileriilor din Kentucky, însă prăbușirea depozitului de vineri este o premieră pentru distileria respectivă.
Distileria Barton, înființată în 1879, dispune de 29 de depozite și 22 de alte clădiri, potrivit site-ului său de internet.
Bourbonul este lăsat ani de zile să îmbătrânească în butoaie de stejar tratate la foc, unde ajunge la culoarea și aroma potrivite.