Poliţiştii verificau zona din vecinătatea taberei nomade de la periferia Romei, în momentul în care au fost înconjuraţi de romi şi atacaţi. Cel puţin patru dintre poliţişti au fost răniţi şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Romi din tabără au înconjurat maşina poliţiştilor, pe care au avariat-o. Aceştia au reuşit să scape, cu ajutorul unor vânzători ambulaţi din zonă, care au văzut incidentul şi au apelat numărul de urgenţă, cerând ajutoare. Poliţiştii atacaţi au scăpat doar după ce în zonă au venit întăriri.

Conform informaţiilor furnizate de comisarul Marian Mândroc, ataşatul poliţiei române la Roma, în tabara respectivă se află "foarte mulţi români de etnie romă". Cotidianul "La Repubblica" suţine, în ediţia de azi, că doi români, soţ şi soţie, au fost reţinuţi. Mândroc susţine că cei doi sunt în custodia carabinierilor, şi că judecătorul va decide în cursul zilei de azi dacă le va emite sau nu mandate de arest preventiv. 

"În locul respectiv, în fiecare duminică este un târg unde toată lumea vinde şi cumpără. Conflictul a început pentru că unii dintre români nu aveau autorizaţie de la Primărie, pentru acest gen de comerţ, la tarabă", a precizat Mândroc.

 Conform "La Repubblica" incidentul ar fi putut avea urmări deosebit de grave. Autorităţile vor să-i identifice pe romi agresori.