Președintele va fi prezent, la ora 11,00 la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Afacerilor Externe de către Bogdan-Lucian Aurescu; la ora 11,45 – la preluarea mandatului de ministru al Afacerilor Interne de către Marcel Ion Vela; la ora 12,30 – la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Apărării Naţionale de către Ionel Nicolae Ciucă şi la ora 13,15 – la preluarea mandatului de ministru al Justiţiei de către Cătălin Predoiu.

Luni Guvernul condus de Ludovic Orban a fost învestit de Parlamentul României cu 240 de voturi din 240  Parlament și a depus jurământul la Palatul Cotroceni. Tot luni, la Palatul Victoria, s-a desfășurat și o primă ședință informală de Guvern, la care a participat și președintele Iohannis.

Premierul Ludovic Orban i-a transmis şefului statului, că va avea un partener „de încredere“ în Guvernul României: „Începând de azi, aveţi un partener în Guvernul României, un partener de încredere care e gata să se alăture eforturilor dumneavoastră pentru punerea în practică a viziunii de dezvoltare a României, pentru realizarea programelor şi proiectelor care pot să aducă România într-o situaţie de revenire pe drumul drept“.