Evenimentul Zilei > Sport > Patrick Mouratoglou a „uitat“ de Simona Halep. Și-a prelungit colaborarea cu un alt jucător de tenis
Patrick Mouratoglou a „uitat“ de Simona Halep. Și-a prelungit colaborarea cu un alt jucător de tenis

Patrick Mouratoglou a „uitat“ de Simona Halep. Și-a prelungit colaborarea cu un alt jucător de tenis

Nimic nu pare să-i margă bine Simonei Halep, în ultimul an. După divorțul de Toni Iuruc, a venit scandalul cu dopajul și suspendarea. Iar prima încercare de a scăpa de suspendare a eșuat. Acum a mai primit o veste proastă.

Patrick Mouratoglou a anunțat că extinde colaborarea cu jucătorul danez Holger Rune și l-a susținut pe acesta la Australian Open. Acest lucru înseamnă practic că el nu o va mai antrena pe Simona Halep în momentul în care sportiva va reveni în competiții.

Antrenorul pare că rupt colaborarea cu Simona Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj. Tehnicianul francez antrenează acum un alt sportiv, alături de care a făcut deplasarea la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

O nouă colaborare

Inițial, Patrick Mouratoglou anunțase că îl va antrena pe Holger Rune, un danez de 19 ani, doar până la finalul anului 2022. Colaboarea dintre cei doi a fost acum extinsă.

Jucătorul de tenis a fost eliminat în optimi de la Australian Open după un meci de cinci seturi disputat împotriva lui Andrey Rublev. „Niciodată nu sunt garanții în sport la un nivel înalt, dar când o colaborare este productivă și ambele părți sunt mulțumite de ceea ce pot obține împreună se poate ajunge la o colaborare pe termen lung”, a spus Patrick Mouratoglou, potrivit TV2.

Antrenorul francez a făcut până acum o singură declarație cu privire la Simona Halep după ce spotiva a fost suspendată provizoriu pentru dopaj. El a spus că este convins aceasta este nevinovată.

Perioadă dificilă

Simona Halep se află acum în Dubai  alături de echipa sa și se antrenează pentru a reveni în competiții. În urmă cu câteva zile a mai primit o veste proastă. Va rata și turneul de la Doha din luna februarie, după ce avocații ei nu au reușit să obțină ridicarea suspendării pentru dopaj. Audierea a fost amânată. Potrivit avocaților ei, substanța interzisă (roxadustad) a ajuns în organismul Simonei Halep prin intermediul unui supliment alimentar contaminat.

Pentru că nu a mai putut juca în niciun turneu oficial, de la finele lunii august a anului trecut, Simona Halep a căzut în clasamentul WTA. Ea nu se mai află printre cele mai bune zece jucătoare de tenis în lume, fiind în prezent clasată pe poziția a 12-a.

Chiar dacă se află în centrul unui mare scandal de dopaj, Simona Halep a fost desemnată, anul trecut, jucătoarea anului, de către Federația Română de Tenis (FRT). În 2022, Halep s-a impus la două turnee: Melbourne Summer Set și Toronto. Simona Halep a avut un an greu și pe plan personal. Ea a divorțat de Toni Iuruc după mai puțin de un an de căsnicie.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: