Paste cu roșii cherry și creveți. O rețetă care te trimite cu gândul la vacanță
- Mădălina Sfrijan
- 9 februarie 2025, 09:02

Pastele se numără printre cele mai îndrăgite feluri de mâncare, însă prețul unei porții servite la restaurant poate fi destul de piperat. Cu doar câteva ingrediente de calitate și puțină îndemânare, le poți pregăti și acasă. Această rețetă te trimite cu gândul la prânzul savurat în apropierea unei plaje însorite.
Paste cu roșii cherry și creveți. Rețeta pas cu pas
Pastele cu creveți sunt populare în mai multe regiuni ale lumii, dar sunt cel mai des întâlnite în bucătăriile mediteraneene. Creveții conțin antioxidanți și au puține calorii, iar nutriționiștii îi recomandă în dietele alimentare.
- 300 g paste (penne sau spaghete)
- 200 g creveți decorticați și curățați
- 200 g roșii cherry
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper
- 1 legătură de pătrunjel
- zeama de la o lămâie
- parmezan ras
Mod de preparare
Pune pastele la fiert în apă cu sare, iar după 10 minute transferă-le într-o sită. Păstrează o cană din apa în care au fiert.

Spaghete. Sursa foto: Pixabay
Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline la foc mediu și adaugă usturoiul toca. După ce s-a rumenit timp de 1-2 minute adaugă creveții și roșiile cherry tăiate în jumătăți. Acoperă tigaia cu un capac și lasă sosul să scadă treptat.
Adaugă pastele cu pătrunjelul tocat mărunt și mai lasă tigaia pe foc încă 5-6 minute. Dacă sosul este prea gros, toarnă puțină apă de la paste pentru a-l subția și a lega ingredientele.
Paste cu roșii cherry, creveți. Ingredientul pe care îl poți adăuga în sos
Pentru un plus de savoare, în sosul de paste poți adăuga o jumătate de pahar cu vin. După 3-4 minute pe foc, alcoolul de va evapora, iar pastele vor avea un gus incredibil de bun. În acest sos se pot pune și două frunze aromate de busuioc, însă acest pas este opțional. Pastele pot fi servite cu parmezan sau sau un strop de zeamă de lămâie.